Επισκόπηση των μετοχών που διαπραγματεύτηκαν περισσότερο από τους πελάτες της DEGIRO τον Νοέμβριο του 2021.

Οι μετοχές με τις περισσότερες συναλλαγές ανά χώρα: Νοέμβριος 2021

Καθώς οδεύουμε προς τον τελευταίο μήνα του έτους, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια αναδρομή στον Νοέμβριο. Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν πτώση εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από την παραλλαγή Omicron του κοροναϊού. Ο S&P 500 και ο EURO STOXX 50 έκλεισαν τον μήνα με πτώση 0,83% και 4,41% αντίστοιχα.

Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε για την εταιρεία που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στον χάρτη και μοιραζόμαστε τον μεγαλύτερο νικητή και ηττημένο του Νοεμβρίου.

Η Valneva σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών από τις μετοχές του χάρτη κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Οι νεοεισερχόμενοι στο χάρτη

Η Vestas Wind Systems, γνωστή ως Vestas, ήταν η μετοχή με τις περισσότερες συναλλαγές από τους Δανούς πελάτες μας και έκανε το ντεμπούτο της στο χάρτη μας. Η εταιρεία εδρεύει στη Δανία και ασχολείται με την ανάπτυξη, κατασκευή, πώληση και συντήρηση ανεμογεννητριών.

Οι τιμές των μετοχών της Vestas δέχθηκαν μερικά χτυπήματα τον Νοέμβριο. Στις αρχές του μήνα, μείωσε τις προοπτικές της για το 2021 για δεύτερη φορά φέτος, επικαλούμενη υψηλότερο κόστος και περιορισμούς στην προμήθεια. Μετά τις ανακοινώσεις, οι τιμές των μετοχών έπεσαν έως και 14%. Στη συνέχεια, στις 20 Νοεμβρίου, η Vestas ανακοίνωσε ότι επλήγη από κυβερνοεπίθεση, με αποτέλεσμα να παραβιαστούν δεδομένα. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει τα συστήματα πληροφορικής σε πολλές επιχειρηματικές μονάδες και τοποθεσίες. Οι τιμές των μετοχών έκλεισαν τον μήνα στο κόκκινο κατά 20,95%.

Μεγαλύτερες κινήσεις

Οι εταιρείες που σημείωσαν τις μεγαλύτερες μεταβολές στις τιμές τους κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου ήταν η Valneva και η Evolution AB.

Στο θετικό άκρο βρέθηκε η Valneva. Πρόκειται για μια γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εμπορία προφυλακτικών εμβολίων. Τον Νοέμβριο, η Valneva ανακοίνωσε συμφωνία αγοράς με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια έως και 60 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου Covid-19 VLA2001 σε διάστημα δύο ετών. Η συμφωνία έτυχε θετικής υποδοχής από τους επενδυτές, καθώς οι τιμές έκλεισαν τον μήνα με άνοδο 45,56%.

Η σουηδική εταιρεία διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών Evolution βρέθηκε στο χαμένο άκρο. Οι τιμές των μετοχών έπεσαν κατά 31,56% τον Νοέμβριο, καθώς η Evolution κατηγορήθηκε ότι δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε χώρες που απαγορεύονται από τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Η Evolution απευθύνθηκε στις ρυθμιστικές αρχές του Νιου Τζέρσεϊ, όπου έχει λάβει άδεια λειτουργίας, και ξεκίνησε εσωτερική επανεξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο.

Επενδύοντας με τη DEGIRO

Θέλουμε να κάνουμε τις επενδύσεις προσιτές σε όλους. Έχουμε μια απλή δομή τιμολόγησης με κατ' αποκοπήν χρέωση και προσφέρουμε ακόμη και επενδύσεις σε αμερικανικές μετοχές χωρίς προμήθεια! Για λεπτομέρειες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα μας με τις χρεώσεις.

Σας βοηθάμε να κατανέμετε τον κίνδυνο προσφέροντάς σας πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμπαντα και χρηματιστήρια. Μπορείτε να επηρεάσετε τον κίνδυνο δημιουργώντας ένα καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο και κατανέμοντας τις επενδύσεις σας σε διαφορετικούς τύπους, περιοχές και τομείς. Για μια επισκόπηση των προϊόντων και των χρηματιστηρίων που προσφέρουμε, επισκεφθείτε τη σελίδα μας Αγορές.

Άνοιγμα λογαριασμού

Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο δεν έχουν συνταχθεί για συμβουλευτικούς σκοπούς, ούτε σκοπεύουν να συστήσουν οποιεσδήποτε επενδύσεις. Λάβετε υπόψη ότι τα γεγονότα ενδέχεται να έχουν αλλάξει από την αρχική συγγραφή του άρθρου. Οι επενδύσεις ενέχουν κινδύνους. Μπορεί να χάσετε (ένα μέρος) της κατάθεσής σας. Σας συμβουλεύουμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις γνώσεις και την εμπειρία σας.

Πηγές: Bloomberg, Reuters, Vestas Wind Systems

Πίσω

Ξεκινήστε τις επενδύσεις με 10 μαθήματα

Ακαδημία επενδυτών academy

Ξεκινήστε να επενδύετε σήμερα

Ανοίξτε λογαριασμό δωρεάν invest
backtotop

Το επενδυτικό σας ταξίδι ξεκινάει εδώ

Ανοίξτε έναν λογαριασμό δωρεάν και ενταχθείτε σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια επενδυτές στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας.

Σημείωση:
Η επένδυση ενέχει κινδύνους. Μπορείτε να χάσετε ένα μέρος ή και όλο το επενδυμένο κεφάλαιό σας. Σας συμβουλεύουμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις γνώσεις και την εμπειρία σας. Αυτό δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή.

Η επένδυση ενέχει κινδύνους.

icon_close

Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να γίνουν οι καλύτεροι επενδυτές που μπορούν να γίνουν. Προσφέροντας ένα σύμπαν δυνατοτήτων και επιλογών στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας, καταργούμε τα εμπόδια για να κάνουμε τις επενδύσεις προσιτές σε όλους: αρχάριους ή ειδικούς. Αποκτάτε πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε περισσότερα από 50 παγκόσμια χρηματιστήρια, ώστε να έχετε την ελευθερία να επενδύετε με τον τρόπο που σας αρέσει. Στον κόσμο μας, έχετε επίσης μεγάλη αξία για τα χρήματά σας. Έτσι, χωρίς να κάνουμε ούτε εκατοστό συμβιβασμό στην ποιότητα, την ασφάλεια και το εύρος των επενδυτικών μας υπηρεσιών, προσφέρουμε απίστευτα χαμηλές χρεώσεις. Η ιεράρχηση των αναγκών σας μας βοήθησε να γίνουμε η κορυφαία ευρωπαϊκή διαδικτυακή χρηματιστηριακή. Οι 2,5+ εκατομμύρια πελάτες μας και τα 100+ διεθνή βραβεία αποτελούν απόδειξη της επιτυχίας μας.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, a foreign branch of flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Τηλέφωνο: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου της συγκεκριμένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού της χώρας (π.χ. +31 20 2613072). | e-mail: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε την τοπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) του SD (π.χ. clients@degiro.gr) | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένοη στο Ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό 82510245. | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, με την επωνυμία DEGIRO, είναι το ολλανδικό υποκατάστημα της flatexDEGIRO Bank AG. Η flatexDEGIRO Bank AG εποπτεύεται κατά κύριο λόγο από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα (BaFin). Στην Ολλανδία, η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένη στην DNB και εποπτεύεται από την AFM και την DNB. | Η flatexDEGIRO Bank AG είναι αδειοδοτημένη γερμανική τράπεζα που εποπτεύεται από τη γερμανική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή και είναι εγγεγραμμένη στο Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό HRB 105687.