100

Διεθνή
Βραβεία Broker

Επενδύσεις ESG στην DEGIRO

Προσφέρουμε δωρεάν βαθμολογίες ESG στην πλατφόρμα μας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε εταιρείες για επενδύσεις που ανταποκρίνονται στις αξίες σας.

Ανοίξτε έναν λογαριασμό

Επενδύσεις αντίκτυπου με βαθμολογίες ESG

Οι επενδύσεις δεν αφορούν μόνο τα χρήματα- μπορείτε επίσης να επενδύσετε για να βοηθήσετε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Στην DEGIRO, προσφέρουμε δωρεάν κατατάξεις βιωσιμότητας που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε εταιρείες που ανταποκρίνονται στις αξίες σας. Οι λεγόμενες βαθμολογίες ESG σας δείχνουν πώς οι εταιρείες ή οι επενδύσεις βαθμολογούνται όσον αφορά τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτικές διακυβέρνησης. Αυτές οι βαθμολογίες σας βοηθούν να αξιολογήσετε τους κινδύνους - και τις ευκαιρίες - που ενέχουν οι επιδόσεις των εταιρειών σε κρίσιμους τομείς, όπως η κλιματική αλλαγή, οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών και η πολυμορφία και ένταξη.

Ανοίξτε έναν λογαριασμό
What is a stock

Τι είναι το ESG?

Οι αξιολογήσεις ESG λαμβάνουν υπόψη τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς παράγοντες και παράγοντες διακυβέρνησης παράλληλα με τους χρηματοοικονομικούς παράγοντες κατά τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων. Εμπίπτει στην κατηγορία των "βιώσιμων επενδύσεων". Ακολουθεί ανάλυση των παραγόντων που αφορούν τον αντίκτυπο μιας εταιρείας στο περιβάλλον και την κοινωνία και τον τρόπο διακυβέρνησης μιας εταιρείας:

 • Περιβάλλον (Ε) - κλιματική αλλαγή, εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, πρακτικές ανακύκλωσης, χρήση νερού, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προμήθεια πρώτων υλών κ.λπ.
 • Κοινωνικά (S) - υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, δίκαιοι μισθοί, κατάρτιση και ανάπτυξη των εργαζομένων, ηθική προμήθεια στην αλυσίδα εφοδιασμού, προστασία της ιδιωτικής ζωής και ασφάλεια των δεδομένων κ.λπ.
 • Διακυβέρνηση (G) - ποικιλομορφία διοικητικών συμβουλίων, αμοιβές διευθυντικών στελεχών, επιχειρηματική δεοντολογία, διαφάνεια, πολιτικές συνεισφορές κ.λπ.
ESG
LSEG Data & Analytics

LSEG Data & Analytics ESG βαθμολογίες

Η βαθμολογία ESG είναι μια μέτρηση του τρόπου με τον οποίο μια εταιρεία αξιολογείται με βάση πολλές μετρήσεις ESG. Οι βαθμολογίες αυτές δίνονται από διάφορους οργανισμούς αξιολόγησης. Στην DEGIRO, παρέχουμε βαθμολογίες ESG από τη LSEG Data & Analytics. Η LSEG Data & Analytics αποτελεί μέρος του ομίλου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSEG) και είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους χρηματοοικονομικών δεδομένων και υποδομών. Έχει πάνω από 40.000 πελάτες και 400.000 τελικούς χρήστες σε 190 χώρες.

Η βάση δεδομένων ESG της LSEG Data & Analytics καλύπτει το 70% της παγκόσμιας κεφαλαιοποίησης της αγοράς, σε 450+ μετρικές ESG. Με βάση τα δεδομένα που συλλέγει η LSEG Data & Analytics, οι εταιρείες λαμβάνουν μια βαθμολογία, η οποία μεταφράζεται σε ένα βαθμό με γράμμα, με το Α+ να είναι ο υψηλότερος δυνατός βαθμός και το D- ο χαμηλότερος.

Ανοίξτε έναν λογαριασμό

Η μεθοδολογία της LSEG Data & Analytics

Η LSEG Data & Analytics διαθέτει μια ομάδα άνω των 150 αναλυτών έρευνας περιεχομένου που συλλέγουν χειροκίνητα δεδομένα ESG για κάθε εταιρεία στο σύμπαν ESG, το οποίο είναι περίπου 9.000. Τα δεδομένα ενημερώνονται συνεχώς και ανανεώνονται στα προϊόντα κάθε εβδομάδα. Το μοντέλο της LSEG Data & Analytics αποτελείται από δύο βαθμολογίες:

Βαθμολογία ESG

μετρά τις επιδόσεις ESG μιας εταιρείας με βάση επαληθεύσιμα αναφερόμενα δεδομένα

Βαθμολογία ESGC

v

 • Βαθμολογία ESG

  μετρά τις επιδόσεις ESG μιας εταιρείας με βάση επαληθεύσιμα αναφερόμενα δεδομένα

 • Βαθμολογία ESGC

  μετρά τις επιδόσεις μιας εταιρείας σε θέματα ESG λαμβάνοντας υπόψη τις αντιπαραθέσεις σε θέματα ESG

Στην πλατφόρμα μας, μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία ESG μιας εταιρείας, τη βαθμολογία ESGC και τη βαθμολογία των διαφορών ESG από μόνη της. Μπορείτε επίσης να δείτε τις μετρήσεις που συμβάλλουν στη σύνθεση αυτών των βαθμολογιών σε λεπτομερή κατάλογο κάτω από την επισκόπηση. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πλήρη μεθοδολογία της LSEG Data & Analytics, ανατρέξτε στη σελίδα της.

Περισσότερες πληροφορίες για εσάς

Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την πλατφόρμα μας και να κάνουμε την επένδυση όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη, παρέχοντάς σας παράλληλα πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να λάβετε όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένες επενδυτικές αποφάσεις.

Οι αξιολογήσεις κινδύνου ESG στην πλατφόρμα μας παρέχονται από τη LSEG Data & Analytics, καθώς και άλλες πληροφορίες στην πλατφόρμα μας, όπως απόψεις αναλυτών, οικονομικά στοιχεία, προφίλ εταιρειών και άλλα. Οι πληροφορίες αυτές προορίζονται για προσωπική σας χρήση και όφελος και δεν συνιστούν σύσταση από την flatexDEGIRO.

Περισσότερα από 100 διεθνή βραβεία

Έχουμε αναγνωριστεί ως μία από τους καλύτερες χρηματιστηριακές στην Ευρώπη χάρη στις χαμηλές χρεώσεις μας, την εξυπηρέτηση πελατών και την καινοτόμο πλατφόρμα και εφαρμογή μας.

Beste-broker-2023-Cashcow Netherlands

Κορυφαίος Broker

Cash Cow 2023

UK-award United Kingdom

Καλύτερη χρηματιστηριακή χαμηλού κόστους

FT & IC 2022

PT-award Portugal

Καλύτερη χρηματιστηριακή

Rankia 2022

DE-award Germany

Πιο δίκαια online χρηματιστηριακη

NTV 2020

Το επενδυτικό σας ταξίδι ξεκινάει εδώ

Ανοίξτε έναν λογαριασμό δωρεάν και ενταχθείτε σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια επενδυτές στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας.

Σημείωση:
Η επένδυση ενέχει κινδύνους. Μπορείτε να χάσετε ένα μέρος ή και όλο το επενδυμένο κεφάλαιό σας. Σας συμβουλεύουμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις γνώσεις και την εμπειρία σας. Αυτό δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή.

Η επένδυση ενέχει κινδύνους.

icon_close

Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να γίνουν οι καλύτεροι επενδυτές που μπορούν να γίνουν. Προσφέροντας ένα σύμπαν δυνατοτήτων και επιλογών στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας, καταργούμε τα εμπόδια για να κάνουμε τις επενδύσεις προσιτές σε όλους: αρχάριους ή ειδικούς. Αποκτάτε πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε περισσότερα από 50 παγκόσμια χρηματιστήρια, ώστε να έχετε την ελευθερία να επενδύετε με τον τρόπο που σας αρέσει. Στον κόσμο μας, έχετε επίσης μεγάλη αξία για τα χρήματά σας. Έτσι, χωρίς να κάνουμε ούτε εκατοστό συμβιβασμό στην ποιότητα, την ασφάλεια και το εύρος των επενδυτικών μας υπηρεσιών, προσφέρουμε απίστευτα χαμηλές χρεώσεις. Η ιεράρχηση των αναγκών σας μας βοήθησε να γίνουμε η κορυφαία ευρωπαϊκή διαδικτυακή χρηματιστηριακή. Οι 2,5+ εκατομμύρια πελάτες μας και τα 100+ διεθνή βραβεία αποτελούν απόδειξη της επιτυχίας μας.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, a foreign branch of flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Τηλέφωνο: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου της συγκεκριμένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού της χώρας (π.χ. +31 20 2613072). | e-mail: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε την τοπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) του SD (π.χ. clients@degiro.gr) | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένοη στο Ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό 82510245. | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, με την επωνυμία DEGIRO, είναι το ολλανδικό υποκατάστημα της flatexDEGIRO Bank AG. Η flatexDEGIRO Bank AG εποπτεύεται κατά κύριο λόγο από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα (BaFin). Στην Ολλανδία, η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένη στην DNB και εποπτεύεται από την AFM και την DNB. | Η flatexDEGIRO Bank AG είναι αδειοδοτημένη γερμανική τράπεζα που εποπτεύεται από τη γερμανική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή και είναι εγγεγραμμένη στο Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό HRB 105687.

Logo

Όροι και προϋποθέσεις για την προσφορά 100 € στις χρεώσεις συναλλαγών

Εάν ενεργοποιήσετε τον επενδυτικό σας λογαριασμό DEGIRO πριν από την 1η Ιουνίου 2024, η DEGIRO θα σας επιστρέψει τις χρεώσεις συναλλαγών μέχρι 100 ευρώ. Για την προσφορά αυτή ισχύουν οι ακόλουθοι όροι:

 • Η προσφορά ισχύει έως τις 31 Μαΐου 2024.
 • Κατά τη διάρκεια της περιόδου προσφοράς, οι νέοι πελάτες που έχουν ενεργοποιήσει έναν λογαριασμό θα λάβουν επιστροφή έως και 100 ευρώ σε χρεώσεις συναλλαγών.
 • Οι πρώτες χρεώσεις συναλλαγής και τα εξωτερικά έξοδα διεκπεραίωσης έως 100 ευρώ εντός του χρονικού πλαισίου έως τις 30 Ιουνίου 2024 θα επιστραφούν.
 • Τα τέλη χειρισμού συναλλάγματος (AutoFX και Manual) δεν είναι επιλέξιμα για επιστροφή χρημάτων με αυτή την προωθητική ενέργεια.
 • Θα σας επιστρέψουμε τις χρεώσεις συναλλαγών και τα εξωτερικά έξοδα διεκπεραίωσης που δαπανήσατε (έως 100 € κατ' ανώτατο όριο) στο λογαριασμό σας στην DEGIRO στις αρχές Ιουλίου 2024.
 • Αυτή η προσφορά ισχύει μόνο για νέους πελάτες με ελληνικό λογαριασμό DEGIRO.
 • Μόλις υπογράψετε τη Συμφωνία Πελάτη, ο λογαριασμός σας ενεργοποιείται και αρχίζει η περίοδος προσφοράς.
 • Για να ξεκινήσει τις συναλλαγές και να χρησιμοποιήσει το κουπόνι των 100 ευρώ, ο νέος πελάτης πρέπει να κάνει μια πρώτη κατάθεση (το ελάχιστο ποσό είναι 0,01 ευρώ).
 • Οι νέοι πελάτες που ξεκίνησαν την εγγραφή τους πριν από την περίοδο της προσφοράς, αλλά ενεργοποιούν το λογαριασμό τους στην DEGIRO κατά τη διάρκεια της περιόδου της προσφοράς, είναι επίσης επιλέξιμοι για αυτή την προσφορά.
 • Εάν ένας υφιστάμενος λογαριασμός είναι ήδη συνδεδεμένος με τη διεύθυνση του νέου πελάτη, η συμμετοχή αποκλείεται.
 • Κάθε νέος πελάτης μπορεί να διεκδικήσει την πίστωση συναλλαγών 100 ευρώ μόνο μία φορά.
 • Η παρούσα προωθητική ενέργεια διέπεται από το ολλανδικό δίκαιο.

Αποδοχή των όρων της προσφοράς

Με τη συμμετοχή στην προσφορά, ο πελάτης αποδέχεται αυτόματα τους όρους και τις προϋποθέσεις της προσφοράς. Η DEGIRO μπορεί να τερματίσει την προσφορά πρόωρα ή να αλλάξει τους όρους της εκστρατείας. Η DEGIRO θα ανακοινώνει τυχόν αλλαγές μέσω της ιστοσελίδας.

Συμμετοχή

Δικαίωμα συμμετοχής στην προσφορά έχουν όλοι οι πελάτες που έχουν ενεργοποιήσει λογαριασμό στη DEGIRO έως και τις 31 Μαΐου 2024.

icon_close