86

Διεθνή
Βραβεία Broker

Επενδύσεις ESG στην DEGIRO

Προσφέρουμε δωρεάν βαθμολογίες ESG στην πλατφόρμα μας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε εταιρείες για επενδύσεις που ανταποκρίνονται στις αξίες σας.

Ανοίξτε έναν λογαριασμό

Επενδύσεις αντίκτυπου με βαθμολογίες ESG

Οι επενδύσεις δεν αφορούν μόνο τα χρήματα- μπορείτε επίσης να επενδύσετε για να βοηθήσετε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Στην DEGIRO, προσφέρουμε δωρεάν κατατάξεις βιωσιμότητας που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε εταιρείες που ανταποκρίνονται στις αξίες σας. Οι λεγόμενες βαθμολογίες ESG σας δείχνουν πώς οι εταιρείες ή οι επενδύσεις βαθμολογούνται όσον αφορά τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτικές διακυβέρνησης. Αυτές οι βαθμολογίες σας βοηθούν να αξιολογήσετε τους κινδύνους - και τις ευκαιρίες - που ενέχουν οι επιδόσεις των εταιρειών σε κρίσιμους τομείς, όπως η κλιματική αλλαγή, οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών και η πολυμορφία και ένταξη.

Ανοίξτε έναν λογαριασμό
What is a stock

Τι είναι το ESG?

Οι αξιολογήσεις ESG λαμβάνουν υπόψη τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς παράγοντες και παράγοντες διακυβέρνησης παράλληλα με τους χρηματοοικονομικούς παράγοντες κατά τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων. Εμπίπτει στην κατηγορία των "βιώσιμων επενδύσεων". Ακολουθεί ανάλυση των παραγόντων που αφορούν τον αντίκτυπο μιας εταιρείας στο περιβάλλον και την κοινωνία και τον τρόπο διακυβέρνησης μιας εταιρείας:

 • Περιβάλλον (Ε) - κλιματική αλλαγή, εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, πρακτικές ανακύκλωσης, χρήση νερού, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προμήθεια πρώτων υλών κ.λπ.
 • Κοινωνικά (S) - υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, δίκαιοι μισθοί, κατάρτιση και ανάπτυξη των εργαζομένων, ηθική προμήθεια στην αλυσίδα εφοδιασμού, προστασία της ιδιωτικής ζωής και ασφάλεια των δεδομένων κ.λπ.
 • Διακυβέρνηση (G) - ποικιλομορφία διοικητικών συμβουλίων, αμοιβές διευθυντικών στελεχών, επιχειρηματική δεοντολογία, διαφάνεια, πολιτικές συνεισφορές κ.λπ.
ESG
Refinitiv

Refinitiv ESG βαθμολογίες

Η βαθμολογία ESG είναι μια μέτρηση του τρόπου με τον οποίο μια εταιρεία αξιολογείται με βάση πολλές μετρήσεις ESG. Οι βαθμολογίες αυτές δίνονται από διάφορους οργανισμούς αξιολόγησης. Στην DEGIRO, παρέχουμε βαθμολογίες ESG από τη Refinitiv. Η Refinitiv αποτελεί μέρος του ομίλου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSEG) και είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους χρηματοοικονομικών δεδομένων και υποδομών. Έχει πάνω από 40.000 πελάτες και 400.000 τελικούς χρήστες σε 190 χώρες.

Η βάση δεδομένων ESG της Refinitiv καλύπτει το 70% της παγκόσμιας κεφαλαιοποίησης της αγοράς, σε 450+ μετρικές ESG. Με βάση τα δεδομένα που συλλέγει η Refinitiv, οι εταιρείες λαμβάνουν μια βαθμολογία, η οποία μεταφράζεται σε ένα βαθμό με γράμμα, με το Α+ να είναι ο υψηλότερος δυνατός βαθμός και το D- ο χαμηλότερος.

Ανοίξτε έναν λογαριασμό

Η μεθοδολογία της Refinitiv

Η Refinitiv διαθέτει μια ομάδα άνω των 150 αναλυτών έρευνας περιεχομένου που συλλέγουν χειροκίνητα δεδομένα ESG για κάθε εταιρεία στο σύμπαν ESG, το οποίο είναι περίπου 9.000. Τα δεδομένα ενημερώνονται συνεχώς και ανανεώνονται στα προϊόντα κάθε εβδομάδα. Το μοντέλο της Refinitiv αποτελείται από δύο βαθμολογίες:

Βαθμολογία ESG

μετρά τις επιδόσεις ESG μιας εταιρείας με βάση επαληθεύσιμα αναφερόμενα δεδομένα

Βαθμολογία ESGC

v

 • Βαθμολογία ESG

  μετρά τις επιδόσεις ESG μιας εταιρείας με βάση επαληθεύσιμα αναφερόμενα δεδομένα

 • Βαθμολογία ESGC

  μετρά τις επιδόσεις μιας εταιρείας σε θέματα ESG λαμβάνοντας υπόψη τις αντιπαραθέσεις σε θέματα ESG

Στην πλατφόρμα μας, μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία ESG μιας εταιρείας, τη βαθμολογία ESGC και τη βαθμολογία των διαφορών ESG από μόνη της. Μπορείτε επίσης να δείτε τις μετρήσεις που συμβάλλουν στη σύνθεση αυτών των βαθμολογιών σε λεπτομερή κατάλογο κάτω από την επισκόπηση. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πλήρη μεθοδολογία της Refinitiv, ανατρέξτε στη σελίδα της.

Περισσότερες πληροφορίες για εσάς

Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την πλατφόρμα μας και να κάνουμε την επένδυση όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη, παρέχοντάς σας παράλληλα πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να λάβετε όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένες επενδυτικές αποφάσεις.

Οι αξιολογήσεις κινδύνου ESG στην πλατφόρμα μας παρέχονται από τη Refinitiv, καθώς και άλλες πληροφορίες στην πλατφόρμα μας, όπως απόψεις αναλυτών, οικονομικά στοιχεία, προφίλ εταιρειών και άλλα. Οι πληροφορίες αυτές προορίζονται για προσωπική σας χρήση και όφελος και δεν συνιστούν σύσταση από την flatexDEGIRO.

Περισσότερα από 86 διεθνή βραβεία

Επιλέξτε την χρηματιστηριακή που ονομάζεται ο καλύτερος, πιο δίκαιος και φθηνότερος τρόπος για να επενδύσετε διαδίκτυακα.

UK-award
United Kingdom

Επενδυτική πλατφόρμα με κορυφαία βαθμολογία

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Καλύτερη χρηματιστηριακή

Rankia 2021

veiligheid
Netherlands

Καλύτερη διαδικτυακή χρηματιστηριακη

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Πιο δίκαια online χρηματιστηριακη

NTV 2020

UK-award
United Kingdom

Επενδυτική πλατφόρμα με κορυφαία βαθμολογία

FT & IC 2020

ES-award
Spain

Καλύτερη χρηματιστηριακή

Rankia 2022

veiligheid
veiligheid

Καλύτερη διαδικτυακή χρηματιστηριακη

Cashcow 2019

DE-award
Germany

Πιο δίκαια online χρηματιστηριακη

NTV 2020

Ξεκινήστε να επενδύετε σήμερα

Ανακαλύψτε γιατί περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πελάτες επιλέγουν την πλατφόρμα συναλλαγών μας.

Ανοίξτε τώρα δωρεάν λογαριασμό

Σημείωση: Οι επενδύσεις εμπεριέχουν κινδύνους. Ενδέχεται να χάσετε (μέρος) της περιουσίας σας. Σας συνιστούμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα τα οποία ταυτίζονται με τη γνώση και την εμπειρία σας.

Σημείωση:
Οι επενδύσεις εμπεριέχουν κινδύνους. Ενδέχεται να χάσετε (μέρος) της περιουσίας σας. Σας συνιστούμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα τα οποία ταυτίζονται με τη γνώση και την εμπειρία σας.

Logo

Όροι και προϋποθέσεις για την προσφορά 100 ευρώ για τα τέλη συναλλαγών

Εάν ενεργοποιήσετε τον επενδυτικό σας λογαριασμό στη DEGIRO πριν από την 1η Νοεμβρίου 2022, η DEGIRO θα σας επιστρέψει τις χρεώσεις συναλλαγών μέχρι 100 ευρώ. Για την προσφορά αυτή ισχύουν οι ακόλουθοι όροι:

 • Η προσφορά ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου 2022
 • Κατά τη διάρκεια της περιόδου προσφοράς, οι νέοι πελάτες που έχουν ενεργοποιήσει έναν λογαριασμό θα λάβουν επιστροφή έως και 100 ευρώ σε χρεώσεις συναλλαγών.
 • Θα επιστραφούν τα πρώτα έξοδα συναλλαγής και τα εξωτερικά έξοδα διεκπεραίωσης έως 100 ευρώ εντός του χρονικού πλαισίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2022.
 • Θα σας επιστρέψουμε τα έξοδα συναλλαγής και τα εξωτερικά έξοδα διεκπεραίωσης που ξοδέψατε (με ανώτατο όριο τα 100 ευρώ) στο λογαριασμό σας στη DEGIRO στις αρχές Δεκεμβρίου.
 • Αυτή η προσφορά ισχύει μόνο για νέους πελάτες με Ελληνικό λογαριασμό DEGIRO.
 • Για να δικαιούται αυτή την προσφορά, ο νέος πελάτης πρέπει να κάνει μια πρώτη κατάθεση για να επικυρώσει τον λογαριασμό του (η ελάχιστη κατάθεση είναι 0,01 €) και να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό του DEGIRO.
 • Οι νέοι πελάτες που ξεκίνησαν την εγγραφή τους πριν από την περίοδο της προσφοράς, αλλά ενεργοποιούν το λογαριασμό τους στη DEGIRO κατά τη διάρκεια της περιόδου της προσφοράς, είναι επίσης επιλέξιμοι για αυτή την προσφορά.
 • Εάν ένας υφιστάμενος λογαριασμός είναι ήδη συνδεδεμένος με τη διεύθυνση του νέου πελάτη, η συμμετοχή αποκλείεται.
 • Κάθε νέος πελάτης μπορεί να διεκδικήσει την πίστωση των 100 ευρώ μόνο μία φορά.

Αποδοχή των όρων της προσφοράς

Με τη συμμετοχή στην προσφορά, ο πελάτης αποδέχεται αυτόματα τους όρους και τις προϋποθέσεις της προσφοράς. Η DEGIRO μπορεί να τερματίσει την καμπάνια πρόωρα ή να αλλάξει τους όρους της καμπάνιας. Η DEGIRO θα ανακοινώνει τυχόν αλλαγές μέσω του δικτυακού τόπου.

Συμμετοχή

Δικαίωμα συμμετοχής στην προσφορά έχουν όλοι οι πελάτες που έχουν ενεργοποιήσει λογαριασμό στη DEGIRO έως και τις 31 Οκτωβρίου 2022.

icon_close