Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων & Cookies της DEGIRO

Η DEGIRO σέβεται και προστατεύει την ιδιωτικότητά σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ανώνυμα. Η DEGIRO δεν ενδιαφέρεται για ονόματα ή άλλες πληροφορίες που αποκαλύπτουν την ταυτότητα των επισκεπτών σε αυτόν τον ιστότοπο. Οι πληροφορίες για εσάς ή τον υπολογιστή σας θα καταχωρηθούν μόνο στη DEGIRO για τεχνικούς λόγους ή σε σχέση με έναν πελάτη. Αυτό γίνεται με τα cookies ή με άλλα μέσα.

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

H DEGIRO λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την προστασία και ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, η δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων μας, επεξηγεί τις πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς, γιατί συλλέγουμε αυτά τα δεδομένα, πώς διασφαλίζουμε ότι διατηρούνται ασφαλή, και εξηγεί τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα. Θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά αυτή τη δήλωση για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πώς χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ποιοι είμαστε;

Η DEGIRO, είναι μία χρηματοοικονομική οντότητα εγγεγραμμένη στην Ολλανδία που είναι υπεύθυνη επεξεργασίας δεδομένων όπως αυτό ορίζεται από το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων ή ΓΚΠΔ. Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με γενικές ερωτήσεις, μπορείτε να την αποστείλετε στο clients@degiro.gr. Είναι, επίσης, πιθανό να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων μέσω του privacy@degiro.gr

Η καταστατική έδρα της DEGIRO είναι η DeGiro BV, Rembrandt Tower - 9th floor, 1096 HA Amsterdam, The Netherlands.

Τι εννοούμε με τον όρο προσωπικά δεδομένα;

Προσωπικά δεδομένα αποτελούν οποιαδήποτε πληροφορία που σχετίζεται με εσάς ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίησή σας.

Ως πελάτης της DEGIRO, μας παρέχετε μερικά από τα προσωπικά σας δεδομένα, αυτό περιλαμβάνει το όνομα, τον αριθμό του τηλεφώνου σας, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει Πρωτόκολλο Ίντερνετ ή διευθύνσεις IP, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.

Σε περίπτωση που ένα εταιρικό ή επαγγελματικό μέρος σκοπεύει να γίνει πελάτης, θα συλλέξουμε επίσης προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με τα ενδιαφερόμενα άτομα της εταιρείας, για παράδειγμα, διευθυντές, ΤΠΔ, εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους κλπ.

Τι εννοούμε με τον όρο επεξεργασία;

Ο όρος επεξεργασία πρόκειται για μία έννοια, προερχόμενη από το νομικό χώρο. Είναι πολύ ευρεία έννοια που καλύπτει τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως: συλλογή, καταγραφή, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή ή τροποποίηση, ανάκτηση, διαβούλευση, χρήση, αποκάλυψη μέσω μετάδοσης, διάδοση ή άλλη διάθεση, συνδυασμό, περιορισμό, διαγραφή ή καταστροφή.

Όποτε η DEGIRO διεξάγει οποιαδήποτε επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αυτό γίνεται σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Πώς συλλέγουμε τα δεδομένα σας;

Παρακάτω θα βρείτε τρόπους με τους οποίους συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • όταν παρέχετε πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω της ιστοσελίδας ή του WebTrader, μέσω τηλεφώνου, γραπτώς ή με άλλα μέσα. Αυτό περιλαμβάνει για παράδειγμα τις πληροφορίες που παρέχετε κατά την εγγραφή, την εγγραφή σας για περισσότερες πληροφορίες, την εγγραφή σε μια προσφορά ή μια έρευνα,
  • όταν επισκέπτεστε τους ιστότοπούς μας, θα συλλέγουμε αυτόματα πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP. Συλλέγουμε επίσης πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους διαδρομής των κλικ και της κίνησης του ποντικιού, τις σελίδες που επισκεφθήκατε, τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν καθώς και άλλες πληροφορίες αλληλεπίδρασης σελίδας,
  • είναι πιθανό ότι θα λάβουμε πληροφορίες για εσάς από τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, αυτή η συλλογή πραγματοποιείται σύμφωνα με τη Συμφωνία Πελάτη,
  • για εταιρικούς πελάτες θα συλλέξουμε επίσης πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο κοινό σε σχέση με τους ΤΠΔ της εταιρείας,
  • εάν μας επισκεφθείτε προσωπικά, για λόγους ασφάλειας συλλέγουμε εικόνες επισκεπτών χρησιμοποιώντας συστήματα παρακολούθησης (CCTV),

Γιατί επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Η DEGIRO συλλέγει προσωπικά δεδομένα για τους ακόλουθους λόγους:

  • για συμμόρφωση με τις νομικές και κανονιστικές υποχρεώσεις,
  • για δραστηριότητες Μάρκετινγκ και
  • για εκτέλεση συμβατικών υποχρεώσεων.

Η DEGIRO, ως εταιρεία επενδύσεων, έχει ορισμένες κανονιστικές υποχρεώσεις οι οποίες απαιτούν την επεξεργασία δεδομένων πελατών, με τον εντοπισμό των πελατών να αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Επιπλέον, υπάρχουν πρόσθετες νομικές και κανονιστικές υποχρεώσεις που πρέπει να τηρήσουμε, όπως συνεργασία με δικαστήρια και εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, πρόληψη και ανίχνευση εγκλημάτων. Δίπλα σε αυτό, όταν φυσικά πρόσωπα επικοινωνούν με τη DEGIRO για να ζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες ή για να γίνουν πελάτες της DEGIRO, η DEGIRO πρέπει να μπορεί να επικοινωνήσει με τον πελάτη ή τον δυνητικό πελάτη ή για να μας ζητήσει να σας στείλουμε περιοδικά τα ενημερωτικά μας δελτία. Η DEGIRO έχει επίσης συμβατικές υποχρεώσεις, οι οποίες συνεπάγονται με την ανάγκη επεξεργασίας των δεδομένων των πελατών της για την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων.

Όταν η DEGIRO επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της, το κάνει με τη χρήση του ελάχιστου δυνατού αριθμού δεδομένων για την επίτευξη του στόχου.

Σε τι χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα;

Η DEGIRO μπορεί για παράδειγμα να κάνει τα ακόλουθα με τα προσωπικά σας δεδομένα:

Αποδοχή πελάτη

Η νομοθεσία απαιτεί από εμάς να επαληθεύουμε την ταυτότητα των πελατών μας και χωρίς αυτές τις πληροφορίες η DEGIRO δεν θα μπορούσε να παράσχει τις υπηρεσίες της σε εσάς. Με τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούμε, για παράδειγμα,

  • να επικοινωνήσουμε μαζί σας,
  • να διενεργήσουμε τους σχετικούς ελέγχους, ώστε, να επιβεβαιώσουμε ότι μπορείτε να γίνετε πελάτης της DEGIRO,
  • να ελέγξουμε το αίτημά σας να γίνετε πελάτης μας ή να αλλάξετε το προφίλ σας,
  • να διατηρούμε τα στοιχεία σας στη διοίκησή μας και να τα ενημερώνουμε όταν υπάρχουν αλλαγές,
  • να διαχειριζόμαστε το/τα προφίλ σας συμπεριλαμβανομένου και του κινδύνου του ατομικού σας προφίλ, βασισμένα στις εσωτερικές πολιτικές αποδοχής πελάτη.

Μείωση των κινδύνων

Συμμεριζόμαστε την ευθύνη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Έχουμε επίσης ευθύνη σε εσάς και όλους τους πελάτες μας. Ως εκ τούτου, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να διαχειριστούμε και συνάμα να μειώσουμε τους κινδύνους.

Ίσως παρατηρήσετε για παράδειγμα:

  • εάν ο κίνδυνος στον λογαριασμό σας παραβιάζει τα επιτρεπόμενα όρια, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας επιτρέψουμε να τον επαναφέρετε στα επιτρεπόμενα όρια.

Μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει πολλά από τα παρακάτω, αλλά γίνονται επίσης για την προστασία σας:

  • Διατήρηση της διεύθυνσης IP σας όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία ως προς το ποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας ή για την ασφάλεια της εταιρείας, για παράδειγμα προληπτικά μέτρα κατά των επιθέσεων DDoS.
  • Διασφάλιση καλών επιπέδων ασφάλειας και επένδυση σε πόρους οι οποίοι προστατεύουν τόσο εσάς όσο και τους εαυτούς μας ενάντια σε όλα τα είδη εγκλημάτων.
  • Εσωτερικοί έλεγχοι ποιότητας, για τον προσδιορισμό πιθανών ζητημάτων, κινδύνων και δοκιμών για να διασφαλιστεί η ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας.
  • Διεξαγωγή σχετικών κανονιστικών εκθέσεων.
  • Διασφάλιση, πως παραμένουμε μία υγιής εταιρεία (διαχείριση κινδύνου).

Νομικές Υποχρεώσεις

Υπάρχουν διάφορες νομικές υποχρεώσεις που πρέπει να ακολουθήσει η DEGIRO ως εταιρεία επενδύσεων.

  • Αναγνώριση των πελατών: ελέγχουμε ποιοι είστε και διαβεβαιώνουμε πως διαθέτουμε επαρκείς γνώσεις, ώστε, να μας επιτρέπετε η παροχή υπηρεσιών μας.
  • Παροχή των προσωπικών σας δεδομένων σε συγκεκριμένους οργανισμούς που έχουν εξουσιοδότηση να ζητήσουν αυτές τις πληροφορίες, όπως για παράδειγμα οι φορολογικές αρχές, οι οικονομικές εποπτικές αρχές ή όταν είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας ποινικής έρευνας.
  • Διαθέτουμε επίσης ορισμένες υποχρεώσεις στο πλαίσιο της νομοθεσίας κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δραστηριότητες Μάρκετινγκ

Στη DEGIRO θέλουμε να σας ενημερώσουμε. Για παράδειγμα, με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερωτικά δελτία, προσφορές ή ενημερώσεις για το WebTrader ή την εφαρμογή για κινητά.

  • Για παράδειγμα, μπορούμε να συλλέξουμε τις αναζητήσεις σας στο δικτυακό τόπο της DEGIRO για να διασφαλίσουμε ότι οι συχνές ερωτήσεις μας είναι ενημερωμένες με τις ανάγκες των πελατών πληροφόρησης. Αυτές οι πληροφορίες είναι ανώνυμες, επομένως κανείς δεν μπορεί να διαπιστώσει ποιος πελάτης θέτει την ερώτηση.
  • Χρησιμοποιούμε ανώνυμα δεδομένα για να διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών διαφήμισης.

Αν προτιμάτε να μην λαμβάνετε κάποιες από αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο εξυπηρέτησης ή να καταργήσετε την εγγραφή σας μέσω του κουμπιού στο διαφημιστικό μήνυμα.

Βελτίωση και καινοτομία

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε προσωπικά δεδομένα για αναλυτική έρευνα, αυτό μας επιτρέπει να βρούμε καλύτερες λύσεις και να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε καινοτόμοι.

Όταν διεξάγουμε αυτές τις ερευνητικές δραστηριότητες, χρησιμοποιούμε τα ελάχιστα απαιτούμενα δεδομένα και το κάνουμε αυτό με τρόπο τον οποίο οι πληροφορίες σας να είναι είτε ψευδώνυμα είτε ανώνυμες.

Google analytics

Για να διασφαλιστεί ότι ο δικτυακός τόπος της DEGIRO, είναι εύκολος στη χρήση για τους πελάτες και για να αξιολογήσει την επιτυχία των καμπανιών, η DEGIRO κάνει χρήση του Google Analytics. Η DEGIRO έχει υπογράψει συμφωνία για τη χρήση αυτής της υπηρεσίας και εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα είναι ανώνυμα όσο το δυνατόν περισσότερο, περιλαμβάνει επίσης την κάλυψη μέρους της διεύθυνσης IP.

Από ποιον έχουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Μπορούμε να έχουμε (μερικά) προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε έχει επαφή με τη DEGIRO. Εάν ζητήσετε πρόσθετες πληροφορίες, θα αποθηκεύσουμε τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια αυτού του αιτήματος.

Απαιτείται δια νόμου η διακράτηση των προσωπικών πληροφοριών που αφορούν όλους τους πελάτες μας. Αυτές οι πληροφορίες συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της εγγραφής και ζητούνται όταν είναι απαραίτητο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τρίτα μέρη για την επαλήθευση ή τη συλλογή πληροφοριών.

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγονται;

Δεδομένα σχετικά με εσάς

Αυτό περιλαμβάνει το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε περίπτωση που είστε εταιρικός πελάτης, θα συλλέξουμε επίσης πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία ή το ίδρυμά σας. Εάν ανοίξετε έναν λογαριασμό για ανηλίκους ή έναν κοινό λογαριασμό, θα συλλεχθούν επίσης οι πληροφορίες που αφορούν τους κατόχους δευτερεύοντος λογαριασμού. Θα ζητήσουμε επίσης αντίγραφα ταυτοτήτων και των προσωπικών σας αριθμών, όπως τον αριθμό φορολογικού σας μητρώου ή τα σχετικά αναγνωριστικά στοιχεία.

Ιστορικό Συναλλαγών

Εκτός από τα προσωπικά δεδομένα που διαθέτει η DEGIRO σε σχέση με τους πελάτες μας, διατηρούμε επίσης ένα αρχείο σχετικά με το ιστορικό συναλλαγών και εντολών.

Ιστορικό Επικοινωνίας

Παρακολουθούμε τις περιόδους κατά τις οποίες επικοινωνήσατε με τη DEGIRO, συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών εγγραφών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με άλλους τρόπους με τους οποίους επικοινωνήσατε μαζί μας.

Επισκέψεις στην ιστοσελίδα και χρήση της εφαρμογής

Σε περίπτωση που επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της DEGIRO, θα συλλέξουμε επίσης τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται. Εάν χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση IP σας, για παράδειγμα μέσω του Google Analytics, αυτό θα γίνει με ανώνυμο τρόπο.

Εξωτερικές πηγές δεδομένων

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η DEGIRO θα χρησιμοποιήσει εξωτερικούς παρόχους δεδομένων, όπως έλεγχο με το σχετικό εμπορικό επιμελητήριο ή σε περίπτωση που απαιτείται εξέταση πιστωτικού κινδύνου.

Σε περίπτωση που η DEGIRO πραγματοποιήσει πιστωτικούς ελέγχους (BKR), εφαρμόζει την αυστηρότερη εμπιστευτικότητα σε αυτές τις πληροφορίες. Κάθε άτομο που έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες το πράττει μόνο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και διασφαλίζει ότι τηρείται πλήρως ο σχετικός κανονισμός προστασίας δεδομένων. Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις για το πότε διενεργούνται οι έλεγχοι BKR, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης της DEGIRO.

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα περιλαμβάνουν στοιχεία όπως ο αριθμός φορολογικού μητρώου, το ποινικό ιστορικό, τα βιομετρικά δεδομένα, οι πολιτικές πεποιθήσεις, η σεξουαλικότητα ή η εθνική καταγωγή κλπ. Εάν είναι απαραίτητη η επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, ισχύουν αυστηρότεροι κανόνες γι 'αυτό.

Στην DEGIRO δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με την υγεία, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις πολιτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνική καταγωγή.

Έχουμε νομική υποχρέωση να αναγνωρίζουμε τους πελάτες μας, επομένως απαιτούμε τον αριθμό φορολογικού μητρώου για να πραγματοποιηθεί αυτό.

Με ποιον ανταλλάσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες;

Καταρχήν δεν ανταλλάσουμε τις πληροφορίες σας με άλλους. Είναι πιθανό ότι μπορούμε να μοιραστούμε προσωπικά δεδομένα εντός του Ομίλου, τα οποία είναι μέρος της DEGIRO. Όλα τα μέλη του Ομίλου, τα οποία είναι μέλος της DEGIRO, έχουν την ίδια αυστηρή Πολιτική Προστασία Προσωπικών Δεδομένων. Η αστυνομία, το δικαστικό σώμα, οι ρυθμιστικές αρχές και η φορολογική αρχή μπορούν επίσης να ζητήσουν πληροφορίες από εμάς για νομικούς λόγους. Ωστόσο, ακολουθούμε διαδικασίες που διασφαλίζουν ότι οποιαδήποτε ανταλλαγή πληροφοριών είναι νόμιμη και αναλογική.

Πάροχοι Υπηρεσιών

Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε φορέα παροχής υπηρεσιών για να υποστηρίξει τη DEGIRO, θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε για τη χρήση ενός τρίτου μέρους και να περιορίσουμε την ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών αυστηρά σε ό,τι απαιτείται για τη συγκεκριμένη εργασία.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τα Liquidity Funds της Morgan Stanley, είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να τους παράσχουμε πληροφορίες για το ποιοι είστε, σε περίπτωση που οι πληροφορίες αυτές θα παρασχεθούν στη Morgan Stanley με τις σχετικές διασφαλίσεις.

Με άλλες εταιρείες με δική σας απαίτηση

Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες θα μοιραζόμαστε μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα με άλλες εταιρείες όταν αυτό ζητηθεί συγκεκριμένα από εσάς. Όταν αυτό γίνει, θα το διευκρινίσουμε στη συμφωνία για να μοιραστούμε τις πληροφορίες.

Κυβερνητικοί και ρυθμιστικοί φορείς

Ως εταιρεία επενδύσεων που ρυθμίζεται στην Ολλανδία, υπάρχουν στιγμές που λαμβάνουμε αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες μας. Είμαστε υποχρεωμένοι βάσει του νόμου να παρέχουμε στις ρυθμιστικές αρχές αυτές τις πληροφορίες. Επιπλέον, έχουμε νομικές υποχρεώσεις που απαιτούν την ανταλλαγή πληροφοριών με κυβερνητικούς οργανισμούς και αρμόδιες νομικές αρχές. Οι κανονισμοί προστασίας δεδομένων που καλύπτουν τη DEGIRO ισχύουν επίσης για αυτούς τους οργανισμούς.

Η DEGIRO, ως Εξουσιοδοτημένος Διαμεσολαβητής, μπορεί να ανταλλάσσει πληροφορίες απευθείας με την Υπηρεσία Εσωτερικών Εισοδημάτων για να διαπιστώσει την ιδιότητά σας ως ατόμου non-US Person και, κατά περίπτωση, να αποκτήσει μειωμένο ποσοστό παρακράτησης.

Η DEGIRO θα ανταλλάσσει, σε ειδικές περιστάσεις, πληροφορίες και με τις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Για πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Όταν γίνετε πελάτης της DEGIRO, θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τη διάρκεια της σχέσης μας, έχουμε νόμιμη επιχειρηματική ανάγκη να το κάνουμε αυτό. Μετά το πέρας της σχέσης πρέπει να διατηρήσουμε αυτά τα προσωπικά δεδομένα για πέντε χρόνια. Πρέπει να τα διατηρήσουμε για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συμμορφωθούμε με νομικές υποχρεώσεις, όπως η καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος ή η διευθέτηση οποιωνδήποτε διαφορών ή η δημιουργία νομικής προστασίας.

Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Ασφάλεια

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο και πόρους για να διασφαλίσουμε ότι τα συστήματά μας και τα προσωπικά σας δεδομένα θα έχουν τα σχετικά μέτρα ασφαλείας. Σε περίπτωση παραβίασης των συστημάτων μας, θα το αναφέρουμε στις αρμόδιες αρχές και θα διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας έχουν λάβει γνώση.

Διαθέτουμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένης της τυχαίας απώλειας, καταστροφής ή αποκάλυψης των δεδομένων σας. Περιορίζουμε την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, επομένως μόνο οι εργαζόμενοι που χρειάζονται πρόσβαση στα δεδομένα σας μπορούν. Για να διασφαλιστεί οποιαδήποτε νέα επεξεργασία είναι δικαιολογημένη και συμβατή με το νόμο, ολοκληρώνουμε τις εκτιμήσεις επιπτώσεων για την προστασία δεδομένων και πραγματοποιούμε την παρακολούθηση τυχόν επεξεργαστών εξωτερικών δεδομένων.

Εμπιστευτικότητα

Όλοι οι υπάλληλοί μας υπέγραψαν συμφωνία εμπιστευτικότητας, συμφώνησαν σε έναν εσωτερικό κώδικα δεοντολογίας και ακολούθησαν τον Όρκο της υπόσχεσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Επιπλέον, μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό μπορεί να δει και να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα.

Εποπτεία

  • Εποπτευόμαστε από την Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (Autoriteit Persoonsgegevens) για να διασφαλίσουμε ότι συμμορφωνόμαστε με τον Νόμο περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ο οποίος προέρχεται από το GDPR).
  • Η DEGIRO λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Ολλανδικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (AFM) και την προληπτική εποπτεία της Ολλανδικής Κεντρικής Τράπεζας (DNB).

Χρησιμοποιούνται τα προσωπικά σας δεδομένα στην αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων;

Υπάρχει περίπτωση, για παράδειγμα, όταν αλλάζετε προφίλ από Basic σε Active ή Trader ή Day Trader, να ελέγχουμε αυτόματα τον λογαριασμό σας σε σχέση με τις πληροφορίες από τη Bureau Krediet Registrationtie. Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα κατά την παροχή των υπηρεσιών Χρεωστικού Υπολοίπου σε Χρήματα, το Γραφείο Εξυπηρέτησης θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες Χρεωστικό Υπόλοιπο σε Χρήματα και πώς να προχωρήσετε σε αυτή την περίπτωση.

Τα δικαιώματά σας

  1. Δικαίωμα πρόσβασης:

    έχετε το δικαίωμα πρόσβασης σε όλα τα προσωπικά δεδομένα που κρατά η DEGIRO για εσάς. Μπορούμε να παράσχουμε ένα αντίγραφο αυτών των πληροφοριών, για να το ζητήσετε αυτό μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχετικό Γραφείο Εξυπηρέτησης της DEGIRO που μπορεί να σας παράσχει αυτές τις πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση της ασφάλειας.

  2. Δικαίωμα διόρθωσης:

    Εάν διαπιστώσετε ότι τα δεδομένα σας είναι λανθασμένα ή παρωχημένα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο Γραφείο Εξυπηρέτησης της DEGIRO για να ζητήσετε ενημέρωση αυτών των δεδομένων.

  3. Παράπονα:

    Εάν έχετε παράπονα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχετικό Γραφείο Εξυπηρέτησης της DEGIRO ή επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων μέσω της privacy@degiro.gr

  4. Autoriteit Persoonsgegevens:

    βάσει του GDPR έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στην αρμόδια αρχή (autoriteit Persoonsgegevens).

Σύμφωνα με το GDPR έχετε κάποια άλλα δικαιώματα που μπορεί να γίνουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις:

  1. Δικαίωμα Διαγραφής:

    υπό ορισμένες συνθήκες, είναι δυνατόν να διαγράψουμε ορισμένα ή όλα τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς.

  2. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:

    Μπορείτε να ζητήσετε από την DEGIRO να περιορίσει τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.

  3. Δικαίωμα μεταφοράς δεδομένων:

    Είναι δυνατό να ζητηθεί η παροχή των δεδομένων σας σε εσάς για αποστολή σε τρίτους.

  4. Δικαίωμα προβολής ενστάσεων:

    Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όταν η επεξεργασία αυτή γίνεται βάσει νόμιμου συμφέροντος.

  5. Δικαίωμα διακοπής διαφήμισης:

    είναι πιθανό να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του κουμπιού διαγραφής στα emails μάρκετινγκ ή επικοινωνώντας με το σχετικό Γραφείο Εξυπηρέτησης. Λάβετε υπόψη ότι για κάποια επικοινωνία είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε και γι 'αυτό δεν θα είναι δυνατή η διαγραφή της εγγραφής σας ενώ είστε πελάτης, αυτό περιλαμβάνει για παράδειγμα αλλαγές στην συμφωνία πελάτη.

Επιπλέον, σε περίπτωση που απαιτείται συγκατάθεση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ως δεδομένη σχετικά με τα δεδομένα σας ανά πάσα στιγμή.

Τα παραπάνω αιτήματα θα ληφθούν υπόψη από την DEGIRO και θα απαντηθούν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες από αυτές τις αιτήσεις ενδέχεται να μην χορηγηθούν, παραδείγματος χάριν σε περιπτώσεις όπου αυτές θα οδηγούσαν σε μη τήρηση νομικής απαίτησης από την DEGIRO ή στην ικανότητα άσκησης ή υπεράσπισης νομικής απαίτησης.

Η άποψή μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Στην DEGIRO, η εμπιστοσύνη των πελατών μας είναι θεμελιώδους σημασίας για τη μεταξύ μας σχέση. Ως εκ τούτου, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας έχουν εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα προσωπικά τους δεδομένα. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή και επεξεργάζονται μόνο όταν έχουν εξουσιοδοτηθεί να το κάνουν.

Όταν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, βεβαιώνουμε πάντοτε ότι είναι απαραίτητο να το κάνουμε αυτό. Όποτε είναι δυνατόν, τα προσωπικά σας δεδομένα θα είναι ανώνυμα ή όταν αυτό δεν είναι δυνατό, θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα. Για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, θα διασφαλίσουμε επίσης ότι η έννοια της προστασία της ιδιωτικής ζωής βάσει σχεδιασμού» («Privacy by design») βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξής μας.

Η πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων ενημερώνεται τακτικά, καθώς οι νόμοι και οι κανονισμοί υπόκεινται συνεχώς σε αλλαγές, θα αναθεωρούμε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων για να διασφαλίσουμε πως αυτή είναι ενημερωμένη.

Ερωτήσεις σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Σε περίπτωση που έχετε κάποιες επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με το απόρρητο ή τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο εξυπηρέτησης της DEGIRO όπου θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραπονεθείτε για τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης privacy@degiro.gr. Σημειώστε ότι όταν επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων, αυτή η ανακοίνωση θα απαντηθεί στα ολλανδικά ή στα αγγλικά. Ο ΥΠΔ θα εξετάσει στη συνέχεια το παράπονό σας και θα εργαστεί για την επίλυση του προβλήματος.

Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν έχουν αντιμετωπιστεί κατάλληλα σύμφωνα με το νόμο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Autoriteit Persoonsgegevens και να υποβάλετε ένα παράπονο μαζί τους.

Cookies

Τι είναι τα cookies;

Τα cookies είναι μικρά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Τα cookies εξασφαλίζουν ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας αναγνωρίζεται από το διακομιστή Web της DEGIRO.

Γιατί χρησιμοποιεί η DEGIRO cookies και web bugs;

Οι ιστότοποι δεν έχουν μνήμη. Ένας επισκέπτης που περιηγείται από σελίδα σε σελίδα στον ιστότοπο θεωρείται κάθε φορά ένας νέος επισκέπτης. Τα cookies επιτρέπουν σε έναν ιστότοπο να αναγνωρίζει το πρόγραμμα περιήγησής σας. Τα web bugs συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα cookies.

Όλα τα cookies είναι τα ίδια;

Όχι. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των cookies. Διακρίνεται η λειτουργία, η διάρκεια και ο χρήστης που τοποθετεί το cookie.

Λειτουργία:

Ένα τεχνικό cookie είναι απαραίτητο για έναν ιστότοπο και συγκεκριμένες λειτουργίες να λειτουργήσουν (τεχνικά). Για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε πρόσβαση σε προστατευμένα ή ασφαλισμένα τμήματα ενός ιστότοπου. Χωρίς αυτό το είδος cookie, ορισμένες υπηρεσίες, όπως η σύνδεση, το καλάθι αγορών και η ηλεκτρονική πληρωμή, δεν θα λειτουργήσουν.

Ένα cookie ανάλυσης συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν έναν ιστότοπο. Για παράδειγμα, η σελίδα που επισκέπτεται περισσότερο και όπου εμφανίζονται τυχόν σφάλματα. Ο σκοπός αυτού του τύπου cookie είναι να παρέχει στον παροχέα του ιστοτόπου πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ιστότοπου και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί. Αυτό το cookie συνεισφέρει επίσης στην χρηστικότητα του ιστοτόπου.

Το λειτουργικό cookie της EA θυμάται τις επιλογές του χρήστη. Μπορεί να είναι επιλογές όπως όνομα χρήστη, νόμισμα, γλώσσα ή χώρα. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να καθορίσει ξανά τις προτιμήσεις του. Το λειτουργικό cookie συμβάλλει επίσης στην ευκολία χρήσης.

Ένα διαφημιστικό cookie χρησιμοποιείται για την προβολή διαφημίσεων που στοχεύουν τους επισκέπτες του ιστότοπου για να διασφαλιστεί ότι η ίδια διαφήμιση δεν θα εμφανίζεται κάθε φορά και για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών. Αυτά συνήθως τοποθετούνται από διαφημιστικά δίκτυα με τη συγκατάθεση του διαχειριστή του ιστότοπου. Καταγράφουν ότι επισκέπτεται έναν ιστότοπο.

Διάρκεια

Ένα cookie περιόδου λειτουργίας είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή του επισκέπτη και συλλέγει δεδομένα, εφόσον ο επισκέπτης βρίσκεται στην ιστοσελίδα. Όταν κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, το cookie καταργείται.

Ένα μόνιμο cookie εγκαθίσταται στον υπολογιστή του επισκέπτη σε μια σταθερή (μακρύτερη) περίοδο.

Ένα cookie πρώτου μέρους (cookie πρώτου μέρους) είναι ένα cookie που συνδέεται με τον ιστότοπο που επισκέπτεται εκείνη την εποχή ο επισκέπτης. Μπορεί να είναι ένα cookie από τη DEGIRO τοποθετημένο κατά την επίσκεψη στο www.degiro.gr ή σε σχετικούς υποτομείς.

Ένα cookie τρίτου μέρους (cookie τρίτου μέρους) είναι ένα cookie το οποίο τοποθετείται από ένα μέρος διαφορετικό από τη DEGIRO (ο πάροχος του ιστοτόπου που επισκέπτεστε). Για παράδειγμα, οι πάροχοι διαφημίσεων και (εξωτερικοί) πάροχοι εφαρμογών των οποίων οι διαφημίσεις ή οι εφαρμογές ενσωματώνονται στον ιστότοπο που επισκέφθηκε.

Τι είναι ένα web bug;

Ένα web bug είναι μια ηλεκτρονική εικόνα ενός pixel (1 x 1) ή ενός λεγόμενου "άχρωμου GIF" στην κωδικοποίηση του δικτυακού τόπου. Τα σφάλματα ιστού λειτουργούν πραγματικά με τον ίδιο τρόπο όπως τα cookies. Τα σφάλματα ιστού χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της επισκεψιμότητας επισκεπτών από τη μια σελίδα στην άλλη, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η ροή της επισκεψιμότητας στον ιστότοπο.

Τι μπορώ να κάνω εάν δεν θέλω (ορισμένα) cookies;

Μπορείτε στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης (π.χ. Internet Explorer, Safari, Firefox, Mozilla ή Chrome) να καθορίσετε αν επιτρέπεται η χρήση cookie ή όχι και ποια cookies πρέπει να αποδεχθούν. Οι ρυθμίσεις είναι διαφορετικές ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και τη μέθοδο στο πλαίσιο της "Βοήθειας" στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά τις λειτουργίες του ιστοτόπου σας εάν απορρίψετε (ορισμένα) cookies.

Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε cookie διαφήμισης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το 'δεν παρακολουθείτε' στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μπορείτε στο www.youronlinechoices.eu να καθορίσετε ότι δεν θέλετε να λαμβάνετε cookies από διαφημιστικές εταιρείες.

Για ποιο λόγο η DEGIRO χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας στοιχεία;

Η DEGIRO καταγράφει μόνο τις προσωπικές πληροφορίες που έχετε παράσχει κατόπιν αιτήσεως όταν γίνετε πελάτης της DEGIRO και μόνο μετά από ρητή άδειά σας. Χωρίς αυτές τις δηλώσεις, η DEGIRO δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασκεί τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Οι εταιρείες του ομίλου DEGIRO θα χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες σας για να σας παράσχουν υπηρεσίες που σας ενημερώνουν για (νέα) προϊόντα και υπηρεσίες από την DEGIRO και τις εταιρείες του ομίλου για ανώνυμη στατιστική ανάλυση και συμμορφώνονται με τις νομικές υποχρεώσεις.

Όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του πελάτη και της DEGIRO καταγράφονται. Αυτές οι εγγραφές αποθηκεύονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

  • την παράδοση εγγράφων, όπως η διαφορά ερμηνείας ή το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας,
  • (Απάτη) ανίχνευση και διερεύνηση της,
  • αξιολόγηση της ποιότητας των υπηρεσιών,
  • την κατάρτιση, την καθοδήγηση και τους σκοπούς αξιολόγησης.

Ευθύνη

Η DEGIRO θεωρεί σημαντικό να διεξάγεται η επεξεργασία των (προσωπικών) πληροφοριών σας κατά τρόπο που να συμβαδίζει με τις υπάρχουσες διασφαλίσεις για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών. Η DEGIRO συμμορφώνεται με τους κανόνες του νόμου περί προστασίας δεδομένων και του νόμου περί χρηματοπιστωτικής εποπτείας σε όλες τις δραστηριότητές της. Οι προσωπικές σας πληροφορίες δεν αποκαλύπτονται σε τρίτους εκτός των εταιρειών του ομίλου DEGIRO και της DEGIRO χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή σας, εκτός εάν απαιτούνται νομικές υποχρεώσεις από την DEGIRO.

Ιστοσελίδες τρίτων

Η DEGIRO και οι εταιρείες του ομίλου δεν είναι υπεύθυνες για τα μέτρα άλλων ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν όρους, ακόμα και όταν συνδέονται με τους δικτυακούς τόπους της DEGIRO και του Ομίλου με υπερσυνδέσμους ή με άλλο τρόπο.

Άσκηση δικαιωμάτων

Έχετε το δικαίωμα να δείτε τις πληροφορίες σας και, όταν είναι απαραίτητο, να βελτιώσετε ή να διορθώσετε αυτές τις πληροφορίες. Γι 'αυτό, επικοινωνήστε με την DEGIRO μέσω αυτής της ιστοσελίδας.

Θα σας ενημερώνουμε σχετικά με (νέα) προϊόντα και υπηρεσίες από την DEGIRO και τις εταιρείες του ομίλου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν δεν θέλετε αυτό, μπορείτε να το προσδιορίσετε μέσω clients@degiro.gr

Αλλαγές

Η DEGIRO διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγές σε αυτή τη δήλωση. Ως εκ τούτου, συνιστάται να συμβουλευτείτε τακτικά αυτή τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο.

Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτή τη δήλωση ή είστε δυσαρεστημένοι με μια άλλη πτυχή της υπηρεσίας μας; Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η καταγγελία σας θα διεκπεραιωθεί από τον υπεύθυνο συμμόρφωσης της DEGIRO. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την αξιολόγηση της DEGIROs, επικοινωνήστε με την Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, PO Box 93257, 2509 AG in The Hague (www.kifid.nl).

Σημείωση: Οι επενδύσεις εμπεριέχουν κινδύνους. Ενδέχεται να χάσετε (μέρος) της περιουσίας σας. Σας συνιστούμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα τα οποία ταυτίζονται με τη γνώση και την εμπειρία σας.

Σημείωση:
Οι επενδύσεις εμπεριέχουν κινδύνους. Ενδέχεται να χάσετε (μέρος) της περιουσίας σας. Σας συνιστούμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα τα οποία ταυτίζονται με τη γνώση και την εμπειρία σας.