Κεντρική Ασφάλεια

Ασφάλεια

Στην DEGIRO μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι επενδύσεις σας κρατούνται με ασφάλεια. Η DEGIRO χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή θεματοφυλακή για να κρατά τα περιουσιακά σας στοιχεία, αυτό σημαίνει ότι είναι απόλυτα διαχωρισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της DEGIRO. Το μόνο καθήκον της θεματοφυλακής είναι να διαχειρίζεται και να διαφυλάσσει τις επενδύσεις σας. Σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να ασκεί εμπορικές δραστηριότητες. Στην απίθανη περίπτωση που κάτι πρέπει να συμβεί στο DEGIRO, οι επενδύσεις σας δεν θα αντιμετωπίζονται ως ανακτήσιμα περιουσιακά στοιχεία από τους πιστωτές της DEGIRO, αλλά θα παραμείνουν στη διαφύλαξη της θεματοφυλακής.

Η DEGIRO δεν είναι τράπεζα αλλά μία επενδυτική επιχείρηση. Μια τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που κρατούν οι πελάτες της σε αυτήν για δικούς της επιχειρηματικούς σκοπούς, χορήγηση δανείων σε τρίτους και άλλες επενδύσεις. Αν κάτι πάει λάθος, τα χρήματά σας χάνονται. Ως εκ τούτου, διατρέχεται κίνδυνο με την τράπεζα. Δεδομένου ότι πρόκειται για πραγματικό κίνδυνο, είναι διαθέσιμο το σύστημα εγγύησης των καταθέσεων.

Επειδή η DEGIRO δεν είναι τράπεζα, η DEGIRO δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που κατέχει για τους πελάτες της για τις δικές της επενδύσεις. Όλες οι χρηματικές ροές διέρχονται μέσω ξεχωριστής οντότητας. Η DEGIRO ανταλλάσσει αμέσως (σε συνεχή βάση) τα χρήματα που μεταφέρετε σε ένα από τα Cash Funds. Τα Cash Funds είναι επενδυτικά funds που στοχεύουν, με όσο το δυνατόν μικρότερο κίνδυνο, για να επιτευχθεί μια απόδοση που είναι ελαφρώς χαμηλότερη από την κανονική ισοτιμία της αγοράς στο σχετικό νόμισμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επενδύσεις στα Cash Funds μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Δεν κρατάτε χρήματα στη DEGIRO. Τα χρήματα που λαμβάνει η DEGIRO από εσάς επενδύονται αμέσως σε ένα Cash Fund. Η αξία του Cash Fund μπορεί να έχει διακυμάνσεις, όπως και με οποιαδήποτε άλλη επένδυση. Αν δεν θέλετε να επενδύσετε ή να επενδύσετε λιγότερα στο Cash Fund, μπορείτε να επενδύσετε την αξία των επενδύσεών σας στο Cash Fund μέσω άλλων Χρηματοοικονομικών Μέσων της επιλογής σας. Ακόμα μπορείτε να δώσετε στη DEGIRO την εντολή να μεταφέρε χρήματα πίσω στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Cash Fund διαχειρίζονται χωριστά από ανεξάρτητη νομική οντότητα και συνεπώς δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο σε περίπτωση χρεοκοπίας της DEGIRO.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια του 2020, οι Λογαριασμοί Μετρητών θα προσφέρονται στους πελάτες μας ως μια νέα λύση για την κράτηση μη επενδυμένων χρημάτων. Θα μπορείτε να ανοίξετε έναν μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) με την τράπεζα flatex, κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Εφαρμόζεται το ολλανδικό καθεστώς προστασίας των επενδυτών (Beleggerscompensatiestelsel), καθώς η DEGIRO είναι εγκεκριμένη επιχείρηση επενδύσεων με άδεια λειτουργίας από την Ολλανδική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Αγορών (AFM) για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.

Το σύστημα αυτό προστατεύει μεμονωμένους πελάτες μέχρι € 20.000. Πληροφορίες σχετικά με το Ολλανδικό Σχέδιο Προστασίας Επενδυτών μπορείτε να βρείτε στην αγγλική γλώσσα στην ιστοσελίδα της De Nederlandsche Bank (Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα) εδώ.

Η DEGIRO είναι Ολλανδική επιχείρηση επενδύσεων με άδεια λειτουργίας και, ως εκ τούτου, τελεί υπό τη χρηματοπιστωτική εποπτεία της Ολλανδικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (AFM) και της Ολλανδικής Κεντρικής Τράπεζας (DNB).

Για να δείτε την άδειά μας, ελέγξτε το μητρώο του AFM εδώ.

Η DEGIRO εκτελεί τις εξουσιοδοτημένες επενδυτικές υπηρεσίες στο εξωτερικό από την Ολλανδία, σύμφωνα με το αποκαλούμενο καθεστώς διαβατηρίου «MiFID» ή «MiFID-διασυνοριακή υπηρεσία».

Σημείωση: Οι επενδύσεις εμπεριέχουν κινδύνους. Ενδέχεται να χάσετε (μέρος) της περιουσίας σας. Σας συνιστούμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα τα οποία ταυτίζονται με τη γνώση και την εμπειρία σας.

Σημείωση:
Οι επενδύσεις εμπεριέχουν κινδύνους. Ενδέχεται να χάσετε (μέρος) της περιουσίας σας. Σας συνιστούμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα τα οποία ταυτίζονται με τη γνώση και την εμπειρία σας.