Αναγνώριση πλαστών ιστοσελίδων

Το να πέσετε θύμα διαδικτυακής υποκλοπής ή απάτης μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Πολλές από αυτές τις επιθέσεις μπορούν να αποφευχθούν, με τη χρήση προσοχής και μέτρων ασφαλείας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τα δεδομένα σας και να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο.

01

Χρήση Ιστοσελίδας DEGIRO

Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε πάντα τη διεύθυνση URL του ιστότοπου DEGIRO πριν εισαγάγετε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία.

Για όλες τις ιστοσελίδες μας, για domains όλων των χωρών, η λέξη ‘DEGIRO’ γράφεται πάντα ολόκληρη. Για παράδειγμα, για την Ιρλανδία είναι: https://www.degiro.gr.

Εκτός από τον έλεγχο της ίδιας της διεύθυνσης URL, είναι έξυπνο να ελέγξετε αν η διεύθυνση URL εμφανίζει μια κλειστή κλειδαριά στην μπάρα αναζήτησης, αριστερά της διεύθυνσης URL. Όλοι οι επίσημοι ιστότοποι της DEGIRO διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό, και η κλειδαριά αποτελεί απόδειξη αυτού. Μπορείτε να δείτε το πιστοποιητικό κάνοντας κλικ στην κλειδαριά. Θα εμφανιστεί ένα μενού όπου μπορείτε να επιλέξετε "Η σύνδεση είναι ασφαλής" και να μεταβείτε στο "Το πιστοποιητικό είναι έγκυρο" για να δείτε λεπτομέρειες.

Οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν το domain DEGIRO χωρίς να εμφανίζουν αυτή την κλειδαριά είναι ψεύτικοι και δεν είναι υπό τον έλεγχό μας, παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε αυτούς τους ιστότοπους.

02

DEGIRO Επικοινωνία μέσω e-mail

Χρησιμοποιούμε διάφορες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Αναλόγως με το είδος της επικοινωνίας, καθορίζεται η διεύθυνση που θα χρησιμοποιήσουμε.

 • Η γενική επικοινωνία των ενημερωτικών δελτίων αποστέλλεται από το no-reply@mail.degiro.com
 • Το Service Desk χρησιμοποιεί την διεύθυνση clients@degiro.gr
 • Ενώ το πρώτο μέρος της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (πριν από το @) μπορεί να διαφέρει, οι επίσημες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της DEGIRO τελειώνουν πάντα σε '@degiro.gr', '@account.degiro.com', '@mail.degiro.com' or '@degiro.com'.

03

DEGIRO Πλατφόρμα συναλλαγών

Υπάρχουν δύο τρόποι για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα συναλλαγών μας:

 • Απευθείας μέσω της εφαρμογής για κινητό (Apple ή Android)
 • Απευθείας κάνοντας κλικ στο πλήκτρο στην πάνω δεξιά γωνία της επίσημης ιστοσελίδας μας.

04

DEGIRO Σύνδεσμοι αρχείων

Στην επικοινωνία μας, μερικές φορές παραπέμπουμε σε αρχεία. Αυτά περιέχουν επιπλέον πληροφορίες για να σας βοηθήσουν να βρείτε συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή να εξηγηθούν κάποια ζητήματα. Όπως συμβαίνει με τις ιστοσελίδες μας, οι σύνδεσμοι αρχείων χρησιμοποιούν τη λέξη ‘DEGIRO’ γραμμένη πλήρως, ακολουθούμενη από το top-level domain για τη χώρα σας ‘degiro.gr' , ή στην περίπτωση διεθνών αρχείων ‘degiro.com’.

Παράδειγμα: Σε ορισμένα από τα email μας, αν κάνετε κλικ στην τονισμένη φράση "Όροι και Προϋποθέσεις", θα μεταφερθείτε στο αντίστοιχο αρχείο PDF με την περιγραφή ‘degiro.com/pdf/όνομα του pdf’ ή ‘degiro.gr/pdf/όνομα του pdf’ ή DEGIRO ως μέρος του συνδέσμου URL.

05

Η DEGIRO δεν θα ζητήσει τον κωδικό σας

Εάν επικοινωνήσουμε μαζί σας, δεν θα ζητήσουμε ποτέ τον κωδικό σας. Μπορείτε να αγνοήσετε οποιαδήποτε e-mail, μηνύματα, τηλεφωνήματα, ιστοσελίδες ή άτομα που σας ζητούν αυτή την πληροφορία. Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους, κλείστε το τηλέφωνο και διαγράψτε μηνύματα e-mail, εάν σας ζητηθούν προσωπικές πληροφορίες όπως αυτή. Ενημερώστε επίσης το Γραφείο Εξυπηρέτησης αν συμβεί αυτό. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πελατών μας, απαγορεύεται η κοινοποίηση του κωδικού πρόσβασής σας σε τρίτους.

06

Ελέγξτε τον IBAN όταν μεταφέρετε χρήματα

Ενίοτε μπορεί να σας ζητήσουμε να εξοφλήσετε τον λογαριασμό σας σε περίπτωση που υπάρχει έλλειμμα με μια κλήση περιθωρίου (margin call) ή με e-mail. Θα σας ζητήσουμε να μεταφέρετε χρήματα στο IBAN που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας. Εάν το IBAN στο αίτημα δεν είναι το ίδιο με το IBAN που εμφανίζεται στο webtrader ή την εφαρμογή σας, παρακαλούμε αγνοήστε αυτό το αίτημα και ενημερώστε το Service Desk μας.

07

Σύνδεση και επενδυτικές συμβουλές: προσοχή

Ως αποκλειστικός broker εκτέλεσης, δεν παρέχουμε επενδυτικές συμβουλές. Όταν ένας (υποτιθέμενος) υπάλληλος της DEGIRO επικοινωνεί μαζί σας μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο για να σας δώσει συμβουλές ή/και να ζητήσει τα στοιχεία σύνδεσής σας, παρακαλούμε να μην απαντήσετε. Επίσης, ποτέ δεν θα σας παραπέμψουμε απευθείας στην σελίδα σύνδεσης. Αντ' αυτού, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε την επίσημη αρχική σελίδα ή οποιαδήποτε άλλη σελίδα στην οποία υπάρχει το κουμπί σύνδεσης επάνω δεξιά.

08

Επιπλέον ασφάλεια για τον επενδυτικό λογαριασμό σας DEGIRO

Για να προσθέσετε ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας στον λογαριασμό σας, έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε την ταυτοποίηση δύο σταδίων. Αυτή είναι μια επιπλέον ρύθμιση ασφαλείας που μπορείτε να ορίσετε ενώ είστε συνδεδεμένοι. Ρυθμίστε την 2FA σε λιγότερο από 5 λεπτά, μπορείτε να βρείτε πώς στο FAQ μας. Ακολουθούν μερικοί ακόμη τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε το λογαριασμό σας:

 • Δεν πρέπει ποτέ να κοινοποιείτε τον κωδικό πρόσβασής σας.
 • Συνιστάται να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε τρεις μήνες.
 • Συνιστάται να χρησιμοποιείτε έναν κωδικό πρόσβασης με τουλάχιστον 12 χαρακτήρες, που να περιέχει ένα κεφαλαίο γράμμα, ένα σύμβολο (π.χ. !@*^&) και έναν αριθμό.
 • Προσπαθήστε να μην αποθηκεύετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο τηλέφωνό σας, στον υπολογιστή σας ή φυσικά σε ένα σημειωματάριο, χρησιμοποιήστε αντ' αυτού έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.
 • Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε τη λειτουργία “αποθήκευση κωδικού πρόσβασης” στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας. Παραά την ευκολία της, αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.
 • Κλειδώνετε πάντα την συσκευή σας.
 • Αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό όταν απομακρύνεστε από τον υπολογιστή σας.
 • Να είστε προσεκτικοί με τα μη προστατευμένα δίκτυα, όπως τα δημόσια δίκτυα WIFI.
 • Να σαρώνετε συχνά τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας για ιούς.
 • Χρησιμοποιείτε VPN (Virtual Private Network) για τη διαμόρφωση ασφαλούς σύνδεσης κατά τη χρήση δημόσιων δικτύων.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα συναλλαγών μας είναι επίσης ασφαλείς.
 • Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας (όχι μόνο για τους λογαριασμούς της DEGIRO).
 • Δεν συνιστάται η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για πολλούς διαφορετικούς ιστότοπους.
 • Λάβετε υπόψη σας τις διαφορετικές ζώνες ώρας και τις ώρες λειτουργίας ορισμένων χρηματιστηρίων κατά τη διαπραγμάτευση.
 • Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος, μπορείτε επίσης να υποβάλλετε μια εντολή μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Διαβάστε το FAQ μας για λεπτομέρειες.
 • Μην προωθείτε μηνύματα email από τη DEGIRO σε τρίτους, καθώς ενδέχεται να περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες λογαριασμού.
 • Αντί να συνδέετε το τηλέφωνό σας σε δημόσια θύρα USB φόρτισης, χρησιμοποιείτε πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος, φορητή μπαταρί ή συσκευή αποκλεισμού δεδομένων, για παράδειγμα.
 • Να ενημερώνετε πάντα την εφαρμογή της DEGIRO.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν νομίζετε ότι έχετε πέσει θύμα phishing, απάτης ή απόπειρας απάτης, ενημερώστε μας στο: accountsecurity@degiro.com.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί και ότι κάποιος τρίτος έχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο λογαριασμό σας, μπορείτε να μας ζητήσετε να μπλοκάρουμε προσωρινά το λογαριασμό σας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη Συμφωνία Πελατών μας.

Σας ευχαριστούμε που αναφέρετε ανεπιθύμητα μηνύματα. Εάν έχετε πέσει θύμα ηλεκτρονικού εγκλήματος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την αστυνομία ή τις τοπικές σας αρχές, ιδίως όταν υπάρχει ζημία ή πιθανότητα μελλοντικής ζημιάς.

Εάν αναφέρετε spam, phishing, απάτες ή οποιουδήποτε άλλου είδους επιθέσεις στο διαδίκτυο σε μια δημόσια αρχή ή σε εμάς, θα μας βοηθήσει στην πρόληψη. Η αναφορά θα βοηθήσει επίσης άλλους χρήστες του διαδικτύου να προστατευτούν.

Το επενδυτικό σας ταξίδι ξεκινάει εδώ

Ανοίξτε έναν λογαριασμό δωρεάν και ενταχθείτε σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια επενδυτές στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας.

Σημείωση:
Η επένδυση ενέχει κινδύνους. Μπορείτε να χάσετε ένα μέρος ή και όλο το επενδυμένο κεφάλαιό σας. Σας συμβουλεύουμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις γνώσεις και την εμπειρία σας. Αυτό δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή.

Η επένδυση ενέχει κινδύνους.

icon_close

Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να γίνουν οι καλύτεροι επενδυτές που μπορούν να γίνουν. Προσφέροντας ένα σύμπαν δυνατοτήτων και επιλογών στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας, καταργούμε τα εμπόδια για να κάνουμε τις επενδύσεις προσιτές σε όλους: αρχάριους ή ειδικούς. Αποκτάτε πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε περισσότερα από 50 παγκόσμια χρηματιστήρια, ώστε να έχετε την ελευθερία να επενδύετε με τον τρόπο που σας αρέσει. Στον κόσμο μας, έχετε επίσης μεγάλη αξία για τα χρήματά σας. Έτσι, χωρίς να κάνουμε ούτε εκατοστό συμβιβασμό στην ποιότητα, την ασφάλεια και το εύρος των επενδυτικών μας υπηρεσιών, προσφέρουμε απίστευτα χαμηλές χρεώσεις. Η ιεράρχηση των αναγκών σας μας βοήθησε να γίνουμε η κορυφαία ευρωπαϊκή διαδικτυακή χρηματιστηριακή. Οι 2,5+ εκατομμύρια πελάτες μας και τα 100+ διεθνή βραβεία αποτελούν απόδειξη της επιτυχίας μας.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, a foreign branch of flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Τηλέφωνο: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου της συγκεκριμένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού της χώρας (π.χ. +31 20 2613072). | e-mail: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε την τοπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) του SD (π.χ. clients@degiro.gr) | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένοη στο Ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό 82510245. | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, με την επωνυμία DEGIRO, είναι το ολλανδικό υποκατάστημα της flatexDEGIRO Bank AG. Η flatexDEGIRO Bank AG εποπτεύεται κατά κύριο λόγο από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα (BaFin). Στην Ολλανδία, η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένη στην DNB και εποπτεύεται από την AFM και την DNB. | Η flatexDEGIRO Bank AG είναι αδειοδοτημένη γερμανική τράπεζα που εποπτεύεται από τη γερμανική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή και είναι εγγεγραμμένη στο Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό HRB 105687.

Logo

Όροι και προϋποθέσεις για την προσφορά 100 € στις χρεώσεις συναλλαγών

Εάν ενεργοποιήσετε τον επενδυτικό σας λογαριασμό DEGIRO πριν από την 1η Μαΐου 2024, η DEGIRO θα σας επιστρέψει τις χρεώσεις συναλλαγών μέχρι 100 ευρώ. Για την προσφορά αυτή ισχύουν οι ακόλουθοι όροι:

 • Η προσφορά ισχύει έως τις 30 Απριλίου 2024.
 • Κατά τη διάρκεια της περιόδου προσφοράς, οι νέοι πελάτες που έχουν ενεργοποιήσει έναν λογαριασμό θα λάβουν επιστροφή έως και 100 ευρώ σε χρεώσεις συναλλαγών.
 • Οι πρώτες χρεώσεις συναλλαγής και τα εξωτερικά έξοδα διεκπεραίωσης έως 100 ευρώ εντός του χρονικού πλαισίου έως τις 31 Μαΐου 2024 θα επιστραφούν.
 • Τα τέλη χειρισμού συναλλάγματος (AutoFX και Manual) δεν είναι επιλέξιμα για επιστροφή χρημάτων με αυτή την προωθητική ενέργεια.
 • Θα σας επιστρέψουμε τις χρεώσεις συναλλαγών και τα εξωτερικά έξοδα διεκπεραίωσης που δαπανήσατε (έως 100 € κατ' ανώτατο όριο) στο λογαριασμό σας στην DEGIRO στις αρχές Ιουνίου 2024.
 • Αυτή η προσφορά ισχύει μόνο για νέους πελάτες με ελληνικό λογαριασμό DEGIRO.
 • Μόλις υπογράψετε τη Συμφωνία Πελάτη, ο λογαριασμός σας ενεργοποιείται και αρχίζει η περίοδος προσφοράς.
 • Για να ξεκινήσει τις συναλλαγές και να χρησιμοποιήσει το κουπόνι των 100 ευρώ, ο νέος πελάτης πρέπει να κάνει μια πρώτη κατάθεση (το ελάχιστο ποσό είναι 0,01 ευρώ).
 • Οι νέοι πελάτες που ξεκίνησαν την εγγραφή τους πριν από την περίοδο της προσφοράς, αλλά ενεργοποιούν το λογαριασμό τους στην DEGIRO κατά τη διάρκεια της περιόδου της προσφοράς, είναι επίσης επιλέξιμοι για αυτή την προσφορά.
 • Εάν ένας υφιστάμενος λογαριασμός είναι ήδη συνδεδεμένος με τη διεύθυνση του νέου πελάτη, η συμμετοχή αποκλείεται.
 • Κάθε νέος πελάτης μπορεί να διεκδικήσει την πίστωση συναλλαγών 100 ευρώ μόνο μία φορά.
 • Η παρούσα προωθητική ενέργεια διέπεται από το ολλανδικό δίκαιο.

Αποδοχή των όρων της προσφοράς

Με τη συμμετοχή στην προσφορά, ο πελάτης αποδέχεται αυτόματα τους όρους και τις προϋποθέσεις της προσφοράς. Η DEGIRO μπορεί να τερματίσει την προσφορά πρόωρα ή να αλλάξει τους όρους της εκστρατείας. Η DEGIRO θα ανακοινώνει τυχόν αλλαγές μέσω της ιστοσελίδας.

Συμμετοχή

Δικαίωμα συμμετοχής στην προσφορά έχουν όλοι οι πελάτες που έχουν ενεργοποιήσει λογαριασμό στη DEGIRO έως και τις 30 Απριλίου 2024.

icon_close