ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, καθηγητές, δημοσιογράφοι και επενδυτές αντιμετωπίζουν ορισμένες από τις πιο κοινές παρανοήσεις σχετικά με τις επενδύσεις, εξετάζοντας πραγματικές επενδυτικές ιστορίες. Και κατά τη διαδικασία, προσφέρουν κάποιες βασικές γνώσεις που κάθε επενδυτής πρέπει να γνωρίζει.

Discover logo
Shapes_Mobile

Επεισόδιο 1. : Active versus Passive (Ενεργητική vs Παθητική)

Active(Ενεργητικές) vs Passive(Παθητικές) επενδύσεις. Ενώ η μία βασίζεται στην κερδοσκοπία, τις πολλές γνώσεις και την επιθυμία να νικήσεις την αγορά, η άλλη βασίζεται στη μακροπρόθεσμη και αργή και σταθερή ανάπτυξη και είναι πραγματικά προσιτή σε όλους. Και όπως δείχνει το στοίχημα του Warren Buffett, η παθητική επένδυση μπορεί να είναι εξίσου επιτυχημένη.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ
Shapes_Desktop_1 Shapes_Desktop_2

Eπεισόδιο 2. Diversification (Διαφοροποίηση)

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν την επένδυση με υψηλό ρίσκο ως κάτι το αυτονόητο. Και είναι αλήθεια - οι επενδύσεις ενέχουν ρίσκο. Ωστόσο, ως επενδυτής, μπορείτε να επηρεάσετε τον κίνδυνο σε κάποιο βαθμό κάνοντας ένα καλό σχέδιο και κατανέμοντας τον κίνδυνο σε τομείς, περιοχές και χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ.
Basket
Woman%20with%20ballons_cloud Woman%20with%20ballons_woman

Επεισόδιο 3. Crisis and Bubbles (Κρίσεις και Φούσκες)

Η επένδυση έχει να κάνει με το να ξέρεις πότε να αγοράζεις και πότε να πουλάς μετοχές, σωστά; Και να προβλέπεις σωστά τις φούσκες και τις κρίσεις. Αυτό σκέφτονται συχνά οι άνθρωποι όταν πρόκειται για επενδύσεις. Αλλά όταν πρόκειται για μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ο χρόνος στην αγορά είναι συχνά πιο σημαντικός από τον συγχρονισμό της αγοράς. Το κόλπο είναι να αποφύγετε να πέσετε θύμα της ψυχολογίας του ίδιου σας του εγκεφάλου.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ.

Επεισόδιο 4. Impact investment (Επενδύσεις με αντίκτυπο)

Η επένδυση έχει να κάνει με την παραγωγή χρημάτων, σωστά; Αυτό είναι που συνήθως έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται για επενδύσεις. Τι θα λέγατε όμως αν σας λέγαμε ότι η επένδυση μπορεί επίσης να έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο, αν επενδύετε σε αυτό που πιστεύετε;

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ.
Buildings_cloud Buildings_building
Σημείωση

Η επένδυση ενέχει τον κίνδυνο απώλειας. Αυτή η ταινία προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς και δεν υποκαθιστά επενδυτικές συμβουλές ή ατομική έρευνα και διερεύνηση. Αυτή η ταινία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πρόσκληση, προσφορά ή προτροπή για την ανάληψη οποιασδήποτε επενδυτικής δραστηριότητας. Η flatexDEGIRO δεν υιοθετεί ως δικές της τις δηλώσεις που γίνονται από τρίτους σε αυτές τις ταινίες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα

Επισκεφθείτε την Ακαδημία Επενδυτών, το κέντρο σας για επενδυτικές γνώσεις. Εδώ θα μάθετε πώς λειτουργεί η επένδυση, σε ποια προϊόντα μπορείτε να επενδύσετε και ποιες στρατηγικές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Δείτε περισσότερα εδώ.
backtotop

Το επενδυτικό σας ταξίδι ξεκινάει εδώ

Ανοίξτε έναν λογαριασμό δωρεάν και ενταχθείτε σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια επενδυτές στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας.

Σημείωση:
Η επένδυση ενέχει κινδύνους. Μπορείτε να χάσετε ένα μέρος ή και όλο το επενδυμένο κεφάλαιό σας. Σας συμβουλεύουμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις γνώσεις και την εμπειρία σας. Αυτό δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή.

Η επένδυση ενέχει κινδύνους.

icon_close

Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να γίνουν οι καλύτεροι επενδυτές που μπορούν να γίνουν. Προσφέροντας ένα σύμπαν δυνατοτήτων και επιλογών στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας, καταργούμε τα εμπόδια για να κάνουμε τις επενδύσεις προσιτές σε όλους: αρχάριους ή ειδικούς. Αποκτάτε πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε περισσότερα από 50 παγκόσμια χρηματιστήρια, ώστε να έχετε την ελευθερία να επενδύετε με τον τρόπο που σας αρέσει. Στον κόσμο μας, έχετε επίσης μεγάλη αξία για τα χρήματά σας. Έτσι, χωρίς να κάνουμε ούτε εκατοστό συμβιβασμό στην ποιότητα, την ασφάλεια και το εύρος των επενδυτικών μας υπηρεσιών, προσφέρουμε απίστευτα χαμηλές χρεώσεις. Η ιεράρχηση των αναγκών σας μας βοήθησε να γίνουμε η κορυφαία ευρωπαϊκή διαδικτυακή χρηματιστηριακή. Οι 2,5+ εκατομμύρια πελάτες μας και τα 100+ διεθνή βραβεία αποτελούν απόδειξη της επιτυχίας μας.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, a foreign branch of flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Τηλέφωνο: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου της συγκεκριμένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού της χώρας (π.χ. +31 20 2613072). | e-mail: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε την τοπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) του SD (π.χ. clients@degiro.gr) | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένοη στο Ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό 82510245. | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, με την επωνυμία DEGIRO, είναι το ολλανδικό υποκατάστημα της flatexDEGIRO Bank AG. Η flatexDEGIRO Bank AG εποπτεύεται κατά κύριο λόγο από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα (BaFin). Στην Ολλανδία, η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένη στην DNB και εποπτεύεται από την AFM και την DNB. | Η flatexDEGIRO Bank AG είναι αδειοδοτημένη γερμανική τράπεζα που εποπτεύεται από τη γερμανική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή και είναι εγγεγραμμένη στο Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό HRB 105687.