ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, καθηγητές, δημοσιογράφοι και επενδυτές αντιμετωπίζουν ορισμένες από τις πιο κοινές παρανοήσεις σχετικά με τις επενδύσεις, εξετάζοντας πραγματικές επενδυτικές ιστορίες. Και κατά τη διαδικασία, προσφέρουν κάποιες βασικές γνώσεις που κάθε επενδυτής πρέπει να γνωρίζει.

Discover logo
Shapes_Mobile

Επεισόδιο 1. : Active versus Passive (Ενεργητική vs Παθητική)

Active(Ενεργητικές) vs Passive(Παθητικές) επενδύσεις. Ενώ η μία βασίζεται στην κερδοσκοπία, τις πολλές γνώσεις και την επιθυμία να νικήσεις την αγορά, η άλλη βασίζεται στη μακροπρόθεσμη και αργή και σταθερή ανάπτυξη και είναι πραγματικά προσιτή σε όλους. Και όπως δείχνει το στοίχημα του Warren Buffett, η παθητική επένδυση μπορεί να είναι εξίσου επιτυχημένη.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ
Shapes_Desktop_1 Shapes_Desktop_2

Eπεισόδιο 2. Diversification (Διαφοροποίηση)

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν την επένδυση με υψηλό ρίσκο ως κάτι το αυτονόητο. Και είναι αλήθεια - οι επενδύσεις ενέχουν ρίσκο. Ωστόσο, ως επενδυτής, μπορείτε να επηρεάσετε τον κίνδυνο σε κάποιο βαθμό κάνοντας ένα καλό σχέδιο και κατανέμοντας τον κίνδυνο σε τομείς, περιοχές και χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ.
Basket
Woman%20with%20ballons_cloud Woman%20with%20ballons_woman

Επεισόδιο 3. Crisis and Bubbles (Κρίσεις και Φούσκες)

Η επένδυση έχει να κάνει με το να ξέρεις πότε να αγοράζεις και πότε να πουλάς μετοχές, σωστά; Και να προβλέπεις σωστά τις φούσκες και τις κρίσεις. Αυτό σκέφτονται συχνά οι άνθρωποι όταν πρόκειται για επενδύσεις. Αλλά όταν πρόκειται για μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ο χρόνος στην αγορά είναι συχνά πιο σημαντικός από τον συγχρονισμό της αγοράς. Το κόλπο είναι να αποφύγετε να πέσετε θύμα της ψυχολογίας του ίδιου σας του εγκεφάλου.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ.

Επεισόδιο 4. Impact investment (Επενδύσεις με αντίκτυπο)

Η επένδυση έχει να κάνει με την παραγωγή χρημάτων, σωστά; Αυτό είναι που συνήθως έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται για επενδύσεις. Τι θα λέγατε όμως αν σας λέγαμε ότι η επένδυση μπορεί επίσης να έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο, αν επενδύετε σε αυτό που πιστεύετε;

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ.
Buildings_cloud Buildings_building
Σημείωση

Η επένδυση ενέχει τον κίνδυνο απώλειας. Αυτή η ταινία προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς και δεν υποκαθιστά επενδυτικές συμβουλές ή ατομική έρευνα και διερεύνηση. Αυτή η ταινία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πρόσκληση, προσφορά ή προτροπή για την ανάληψη οποιασδήποτε επενδυτικής δραστηριότητας. Η flatexDEGIRO δεν υιοθετεί ως δικές της τις δηλώσεις που γίνονται από τρίτους σε αυτές τις ταινίες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα

Επισκεφθείτε την Ακαδημία Επενδυτών, το κέντρο σας για επενδυτικές γνώσεις. Εδώ θα μάθετε πώς λειτουργεί η επένδυση, σε ποια προϊόντα μπορείτε να επενδύσετε και ποιες στρατηγικές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Δείτε περισσότερα εδώ.
backtotop

Ξεκινήστε να επενδύετε σήμερα

Ανακαλύψτε γιατί περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πελάτες επιλέγουν την πλατφόρμα συναλλαγών μας.

Ανοίξτε τώρα δωρεάν λογαριασμό

Σημείωση: Οι επενδύσεις εμπεριέχουν κινδύνους. Ενδέχεται να χάσετε (μέρος) της περιουσίας σας. Σας συνιστούμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα τα οποία ταυτίζονται με τη γνώση και την εμπειρία σας.

Σημείωση:
Οι επενδύσεις εμπεριέχουν κινδύνους. Ενδέχεται να χάσετε (μέρος) της περιουσίας σας. Σας συνιστούμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα τα οποία ταυτίζονται με τη γνώση και την εμπειρία σας.