Τα πιο δημοφιλή ETFs χωρίς προμήθεια 2021

Στη DEGIRO, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να επενδύσετε χωρίς προμήθεια σε μια επιλογή διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF), γνωστά και ως trackers. Το προσφέρουμε αυτό για να σας διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Από την εισαγωγή τους το 1993, τα ETF έχουν γίνει πολύ δημοφιλή, κυρίως επειδή το προϊόν προσφέρει:

Διαφοροποίηση: Ένα ETF μπορεί να μιμηθεί τις αποδόσεις ενός δείκτη, τμήματος(-ων) της αγοράς ή επενδυτικού(-ών) στυλ.

Χαμηλότερες αμοιβές: Τα ETFs, τα οποία διαχειρίζονται παθητικά, έχουν πολύ χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα ενεργά ETFs. Τα ETFs έχουν τη συναλλακτική συμπεριφορά και τη ρευστότητα των μετοχών στην αγορά, επιτρέποντας την εύκολη αγορά και πώληση.

Τα ETF έχουν τη συναλλακτική συμπεριφορά και τη ρευστότητα των μετοχών στην αγορά, επιτρέποντας την εύκολη αγορά και πώληση.

Τα ETF με τις περισσότερες συναλλαγές

Τα τέσσερα ETF με τις περισσότερες συναλλαγές από τους πελάτες μας κατά τη διάρκεια του 2021 προέρχονται είτε από την Vanguard είτε από την iShares και επενδύουν είτε σε παγκόσμιες μετοχές είτε στον S&P 500.

Παγκόσμια

1. Vanguard FTSE All-World

[ISIN: IE00B3RBWM25]
Αυτό το ETF επιδιώκει να παρακολουθεί την απόδοση του δείκτη FTSE All-World Index. Πρόκειται για έναν σταθμισμένο κατά κεφαλαιοποίηση δείκτη μετοχών παγκόσμιων εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε ανεπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες. Λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ETF εδώ.

Κόστος εκδότη (ενσωματωμένο στην τιμή του ETF):
0,22% ετησίως

ΗΠΑ

2. Vanguard S&P 500

[ISIN: IE00B3XXRP09]
Αυτός ο tracker της Vanguard επιδιώκει να παρακολουθεί την απόδοση του δείκτη Standard & Poor's 500 ("S&P 500"), ενός ευρέως αναγνωρισμένου δείκτη αναφοράς για την απόδοση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς που αποτελείται από τις μετοχές 500 μεγάλων αμερικανικών εταιρειών. Λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ETF εδώ.

Κόστος εκδότη (ενσωματωμένο στην τιμή του ETF):
0,07% ετησίως

Παγκόσμια

3. iShares MSCI World

[ISIN: IE00B4L5Y983]
Ο επενδυτικός στόχος αυτού του tracker είναι να παρέχει στους επενδυτές συνολική απόδοση που αντανακλά την απόδοση του δείκτη MSCI World. Ακριβώς όπως και ο δείκτης FTSE AW, τον οποίο βλέπουμε στο νούμερο 1 της λίστας μας, πρόκειται για έναν σταθμισμένο ως προς την κεφαλαιοποίηση της αγοράς δείκτη μετοχών παγκόσμιων εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε αναπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες. Λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ETF εδώ.

Κόστος εκδότη (ενσωματωμένο στην τιμή του ETF):
0,20% ετησίως

ΗΠΑ

4. iShares S&P 500

[ISIN: IE0031442068]
Όπως και το νούμερο 2 σε αυτήν τη λίστα, αυτός ο tracker στοχεύει επίσης να αντανακλά την απόδοση του S&P 500. Λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ETF εδώ.

Κόστος εκδότη (ενσωματωμένο στην τιμή του ETF):
0,07% ετησίως

Προτιμάτε να επενδύσετε σε τοπικές ή ευρωπαϊκές μετοχές;

Εάν προτιμάτε να διατηρείτε τις επενδύσεις σας περισσότερο τοπικές ή ευρωπαϊκές, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν tracker που ακολουθεί τον FTSE 100 ή τον EURO STOXX. Τα παρακάτω δεν είναι τα μόνα ETF που ακολουθούν ευρωπαϊκούς ή τοπικούς δείκτες, αλλά επιλέξαμε δύο ως παραδείγματα.

ΕΕ

iShares EURO STOXX 50

[ISIN: IE0008471009]
Αυτός ο ιχνηλάτης έχει ως στόχο να αντικατοπτρίζει την απόδοση του δείκτη EURO STOXX 50. Ο δείκτης αναφοράς μετρά την απόδοση των 50 μεγαλύτερων εταιρειών της Ευρωζώνης. Λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ETF εδώ.

Κόστος εκδότη (ενσωματωμένο στην τιμή του ETF):
0,10% ετησίως

Ηνωμένο Βασίλειο

iShares FTSE 100

[ISIN: IE0005042456]
Αυτός ο tracker ακολουθεί τον δείκτη FTSE 100, πιθανότατα έναν δείκτη που σας είναι οικείος. Ο δείκτης αναφοράς ακολουθεί τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ETF εδώ.

Κόστος εκδότη (ενσωματωμένο στην τιμή του ETF):
0,07% ετησίως

Πλήρης κατάλογος & Πολιτική ορθής χρήσης

Για τον πλήρη κατάλογο των ETF χωρίς προμήθειες και την Πολιτική Δίκαιης Χρήσης, ανατρέξτε σε αυτό το PDF. Η DEGIRO δεν λαμβάνει πληρωμές από τους παρόχους ETF με οποιονδήποτε τρόπο. Στη λίστα θα βρείτε επίσης trackers από άλλους εκδότες όπως η Amundi και η Lyxor. Εκτός από αυτά, υπάρχει πληθώρα άλλων ETFs που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα, για τα οποία χρεώνονται προμήθειες. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τις χρεώσεις.

Άνοιγμα λογαριασμού

Οι πληροφορίες του παρόντος άρθρου δεν έχουν συνταχθεί για συμβουλευτικούς σκοπούς, ούτε σκοπεύουν να συστήσουν επενδύσεις. Λάβετε υπόψη ότι τα γεγονότα ενδέχεται να έχουν αλλάξει από την αρχική συγγραφή του άρθρου. Οι επενδύσεις ενέχουν κινδύνους. Μπορεί να χάσετε (ένα μέρος) της κατάθεσής σας. Σας συμβουλεύουμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις γνώσεις και την εμπειρία σας.

Πίσω

Ξεκινήστε τις επενδύσεις με 10 μαθήματα

Ακαδημία επενδυτών academy

Ξεκινήστε να επενδύετε σήμερα

Ανοίξτε λογαριασμό δωρεάν invest
backtotop

Το επενδυτικό σας ταξίδι ξεκινάει εδώ

Ανοίξτε έναν λογαριασμό δωρεάν και ενταχθείτε σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια επενδυτές στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας.

Σημείωση:
Η επένδυση ενέχει κινδύνους. Μπορείτε να χάσετε ένα μέρος ή και όλο το επενδυμένο κεφάλαιό σας. Σας συμβουλεύουμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις γνώσεις και την εμπειρία σας. Αυτό δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή.

Η επένδυση ενέχει κινδύνους.

icon_close

Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να γίνουν οι καλύτεροι επενδυτές που μπορούν να γίνουν. Προσφέροντας ένα σύμπαν δυνατοτήτων και επιλογών στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας, καταργούμε τα εμπόδια για να κάνουμε τις επενδύσεις προσιτές σε όλους: αρχάριους ή ειδικούς. Αποκτάτε πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε περισσότερα από 50 παγκόσμια χρηματιστήρια, ώστε να έχετε την ελευθερία να επενδύετε με τον τρόπο που σας αρέσει. Στον κόσμο μας, έχετε επίσης μεγάλη αξία για τα χρήματά σας. Έτσι, χωρίς να κάνουμε ούτε εκατοστό συμβιβασμό στην ποιότητα, την ασφάλεια και το εύρος των επενδυτικών μας υπηρεσιών, προσφέρουμε απίστευτα χαμηλές χρεώσεις. Η ιεράρχηση των αναγκών σας μας βοήθησε να γίνουμε η κορυφαία ευρωπαϊκή διαδικτυακή χρηματιστηριακή. Οι 2,5+ εκατομμύρια πελάτες μας και τα 100+ διεθνή βραβεία αποτελούν απόδειξη της επιτυχίας μας.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, a foreign branch of flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Τηλέφωνο: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου της συγκεκριμένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού της χώρας (π.χ. +31 20 2613072). | e-mail: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε την τοπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) του SD (π.χ. clients@degiro.gr) | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένοη στο Ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό 82510245. | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, με την επωνυμία DEGIRO, είναι το ολλανδικό υποκατάστημα της flatexDEGIRO Bank AG. Η flatexDEGIRO Bank AG εποπτεύεται κατά κύριο λόγο από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα (BaFin). Στην Ολλανδία, η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένη στην DNB και εποπτεύεται από την AFM και την DNB. | Η flatexDEGIRO Bank AG είναι αδειοδοτημένη γερμανική τράπεζα που εποπτεύεται από τη γερμανική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή και είναι εγγεγραμμένη στο Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό HRB 105687.