Επισκόπηση των μετοχών που διαπραγματεύτηκαν περισσότερο από τους πελάτες της DEGIRO τον Ιανουάριο του 2022.

Οι μετοχές με τις περισσότερες συναλλαγές ανά χώρα: Ιανουάριος 2022

Η αρχή του έτους στις χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν δύσκολη, εν μέρει λόγω των αναμενόμενων αυξήσεων των επιτοκίων από την FED στις ΗΠΑ και της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Στις ΗΠΑ, οι μετοχές βρέθηκαν προσωρινά ακόμη και σε διορθωτικό έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι υποχώρησαν κατά περισσότερο από 10% από τα πρόσφατα υψηλά. Τόσο ο EURO STOXX 50 όσο και ο S&P 500 σημείωσαν μηνιαίες μειώσεις 2,88% και 5,26% αντίστοιχα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μετοχές με τις περισσότερες συναλλαγές μεταξύ των πελατών μας τον Ιανουάριο.

Η Alpha Services and Holdings σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Οι νεοεισερχόμενοι στο χάρτη

Τον Ιανουάριο, η Bavarian Nordic και η Stillfront Group έκαναν το ντεμπούτο τους στο χάρτη μας, καθώς διαπραγματεύτηκαν περισσότερο για πρώτη φορά.

Bavarian Nordic AS

Η Bavarian Nordic AS ήταν η μετοχή με τις περισσότερες συναλλαγές μεταξύ των Δανών πελατών μας τον Ιανουάριο. Η Bavarian Nordic είναι μια δανέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία εμβολίων. Τα εμβόλια που διαθέτει επί του παρόντος στην αγορά είναι για τη λύσσα, τις ασθένειες που μεταδίδονται από τσιμπούρια, την ευλογιά/ ανεμοβλογιά και τον Έμπολα. Η εταιρεία διαθέτει επίσης αρκετά εμβόλια σε κλινική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου ενός εμβολίου για το Covid-19.

Τον Νοέμβριο, η τιμή της μετοχής της Bavarian Nordic υποχώρησε κατά 28,01%.

Stillfront Group

Η Stillfront Group, η μετοχή με τις περισσότερες συναλλαγές μεταξύ των Σουηδών πελατών μας, έκανε επίσης για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο χάρτη μας. Η Stillfront είναι ανεξάρτητος δημιουργός, εκδότης και διανομέας ψηφιακών παιχνιδιών. Η εταιρεία εδρεύει στη Σουηδία, αλλά δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο όμιλος Stillfront αποτελείται από 21 στούντιο παιχνιδιών. Το χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα Call of War, Conflict of Nations, BitLife και Property Brothers Home Design.

Τον Ιανουάριο, η Stillfront ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 38,8% του μεριδίου της ιαπωνικής-νοτιοκορεατικής εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών Nexon Co στην Six Waves, έναν εκδότη παιχνιδιών για κινητά, έναντι 201 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι τιμές των μετοχών έκλεισαν τον μήνα με πτώση 7,66%.

Μεγαλύτερες κινήσεις

Οι εταιρείες που σημείωσαν τις μεγαλύτερες μεταβολές στις τιμές τους τον περασμένο μήνα ήταν η Alpha Services and Holdings και η AMC Entertainment.

Alpha Services and Holdings

Από τις μετοχές του χάρτη, μόνο η Alpha Services and Holdings και η Alibaba έκλεισαν τον Ιανουάριο στο πράσινο και η άνοδος της Alpha Services and Holdings κατά 23,15% την κατέστησε νικήτρια του περασμένου μήνα. Η Alpha Services and Holdings κατέχει την Alpha Bank και είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς ομίλους της Ελλάδας.

AMC Entertainment

Η AMC ήταν η χαμένη, με τις τιμές να σημειώνουν πτώση κατά 40,96%. Αν δεν γνωρίζετε την AMC, είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογράφων και είναι γνωστή ως η λεγόμενη μετοχή του meme. Άλλες μετοχές meme, συμπεριλαμβανομένης της GameStop, είδαν τις τιμές να πέφτουν μέχρι στιγμής το 2022, αφού διογκώθηκαν το 2021, όταν οι μικροεπενδυτές ενώθηκαν σε μια προσπάθεια να πιέσουν τις μετοχές αυτές με ανοικτές πωλήσεις (short squeeze)

Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι το ξεπούλημα των μετοχών meme οφείλεται, εν μέρει, στη λήξη της χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης, στην αύξηση του πληθωρισμού και στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια.

Επενδύοντας με την DEGIRO

Θέλουμε να κάνουμε τις επενδύσεις προσιτές σε όλους. Διαθέτουμε μια απλή δομή τιμολόγησης με κατ' αποκοπήν χρέωση και προσφέρουμε ακόμη και επενδύσεις σε αμερικανικές μετοχές χωρίς προμήθεια! Για λεπτομέρειες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα μας με τις χρεώσεις.

Σας βοηθάμε να κατανέμετε τον κίνδυνο προσφέροντάς σας πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμπαντα και χρηματιστήρια. Μπορείτε να επηρεάσετε τον κίνδυνο δημιουργώντας ένα καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο και κατανέμοντας τις επενδύσεις σας σε διαφορετικούς τύπους, περιοχές και τομείς. Για μια επισκόπηση των προϊόντων και των χρηματιστηρίων που προσφέρουμε, επισκεφθείτε τη σελίδα μας Αγορές.

Άνοιγμα λογαριασμού

Οι πληροφορίες του παρόντος άρθρου δεν έχουν συνταχθεί για συμβουλευτικούς σκοπούς, ούτε σκοπεύουν να συστήσουν επενδύσεις. Λάβετε υπόψη ότι τα γεγονότα ενδέχεται να έχουν αλλάξει από την αρχική συγγραφή του άρθρου. Οι επενδύσεις ενέχουν κινδύνους. Μπορεί να χάσετε (ένα μέρος) της κατάθεσής σας. Σας συμβουλεύουμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις γνώσεις και την εμπειρία σας.

Πηγές: Finance, Motley Fool, Bavarian Nordic, Stillfront Group

Πίσω

Ξεκινήστε τις επενδύσεις με 10 μαθήματα

Ακαδημία επενδυτών academy

Ξεκινήστε να επενδύετε σήμερα

Ανοίξτε λογαριασμό δωρεάν invest
backtotop

Το επενδυτικό σας ταξίδι ξεκινάει εδώ

Ανοίξτε έναν λογαριασμό δωρεάν και ενταχθείτε σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια επενδυτές στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας.

Σημείωση:
Η επένδυση ενέχει κινδύνους. Μπορείτε να χάσετε ένα μέρος ή και όλο το επενδυμένο κεφάλαιό σας. Σας συμβουλεύουμε να επενδύετε μόνο σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις γνώσεις και την εμπειρία σας. Αυτό δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή.

Η επένδυση ενέχει κινδύνους.

icon_close

Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να γίνουν οι καλύτεροι επενδυτές που μπορούν να γίνουν. Προσφέροντας ένα σύμπαν δυνατοτήτων και επιλογών στη φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα μας, καταργούμε τα εμπόδια για να κάνουμε τις επενδύσεις προσιτές σε όλους: αρχάριους ή ειδικούς. Αποκτάτε πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε περισσότερα από 50 παγκόσμια χρηματιστήρια, ώστε να έχετε την ελευθερία να επενδύετε με τον τρόπο που σας αρέσει. Στον κόσμο μας, έχετε επίσης μεγάλη αξία για τα χρήματά σας. Έτσι, χωρίς να κάνουμε ούτε εκατοστό συμβιβασμό στην ποιότητα, την ασφάλεια και το εύρος των επενδυτικών μας υπηρεσιών, προσφέρουμε απίστευτα χαμηλές χρεώσεις. Η ιεράρχηση των αναγκών σας μας βοήθησε να γίνουμε η κορυφαία ευρωπαϊκή διαδικτυακή χρηματιστηριακή. Οι 2,5+ εκατομμύρια πελάτες μας και τα 100+ διεθνή βραβεία αποτελούν απόδειξη της επιτυχίας μας.

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, a foreign branch of flatexDEGIRO Bank AG | Amstelplein 1, 1096HA Amsterdam | Τηλέφωνο: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου της συγκεκριμένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού της χώρας (π.χ. +31 20 2613072). | e-mail: εδώ θα πρέπει να προσθέσετε την τοπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) του SD (π.χ. clients@degiro.gr) | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένοη στο Ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό 82510245. | Η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, με την επωνυμία DEGIRO, είναι το ολλανδικό υποκατάστημα της flatexDEGIRO Bank AG. Η flatexDEGIRO Bank AG εποπτεύεται κατά κύριο λόγο από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα (BaFin). Στην Ολλανδία, η flatexDEGIRO Bank Dutch Branch είναι εγγεγραμμένη στην DNB και εποπτεύεται από την AFM και την DNB. | Η flatexDEGIRO Bank AG είναι αδειοδοτημένη γερμανική τράπεζα που εποπτεύεται από τη γερμανική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή και είναι εγγεγραμμένη στο Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αριθμό HRB 105687.